Woning kopen Gorredijk

Ga je een woning kopen in Gorredijk? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. In de nabije omgeving heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 13.202 woningen (70,2% koopwoning, 29,6% huur). De gemiddelde prijs van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €320.331. Op deze informatieve website bieden wij het beschikbare woningaanbod in Gorredijk, contactgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Friesland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is €320.331.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, restaurants, kinderopvang, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteOpsterland
PlaatsGorredijk
Postcode8401
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)29.733
Aantal huishoudens12.582
Aantal huishoudens met kinderen4.516
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen13.202
Aantal koopwoningen11.397
Aantal huurwoningen1.805
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.331
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Gorredijk juni 2024

Hieronder blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen relevante factoren als isolatie of aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Bekijk ook woningen die te koop staan in Jonkerslân, Langezwaag, Blesdijke, De Blesse & Peperga.

woning-te-koop-gorredijk

Aanbod appartement kopen in Gorredijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 & 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 800 m3 gas en doorgaans 1740 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Gorredijk

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 – 111 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1180 kuub gas en +/- 2350 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Gorredijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 & 131 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektra en 1300 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Gorredijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 en 149 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2680 kWh elektra + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 142 m2 – 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3540 elektriciteit (kWh) + 1800 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Gorredijk

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je woningen te koop in Gorredijk Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis in orde te maken. Op basis van aankoopsom, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Gorredijk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder tonen wij gegevens van taxatie experts en makelaars in Gorredijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Gorredijk geeft je passend en persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.750. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Gorredijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gorredijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Gorredijk

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Gorredijk en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Gorredijk kopen?

In en rondom de gemeente Opsterland vind je ongeveer 13.202 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 11.397 (70,2%) koophuizen en 1.805 (29,6%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 162 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €236.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €320.331. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gorredijk. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Gorredijk?

Een woning in Opsterland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1470 m3 per jaar aan gas en 2920 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 kuub gas p/jaar en 1740 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1800 kuub aardgas en 3540 stroom (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Gorredijk passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type huishoudens wonen in Gorredijk?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 29.733 mensen in 12.582 gezinnen. Wat meer specifiek: 3.863 eenpersoonshuishoudens, 4.203 gezinnen zonder kinderen en 4.516 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,31 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Gorredijk?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Gorredijk realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.opsterland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 8400, 8401.

Plaats een reactie