Woning kopen De Blesse

Jouw aanstaande woning kopen in De Blesse? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Friesland. Op korte afstand zijn er veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens kan je hier genieten van een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.757 huizen (64,6% koophuis, 35,2% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €318.872. Op deze pagina bekijk je het laatste woningaanbod in De Blesse, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €211.000, de gemiddelde woningprijs is €318.872.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsDe Blesse
Postcode8397
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod De Blesse juli 2024

In het schema hierna ontdek je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, liggingen relevante factoren als zuinigheid of parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Blesdijke, Gorredijk, Peperga, Steggerda of De Hoeve.

woning-te-koop-de-blesse

Een appartement kopen in De Blesse

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 101 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 850 m3 gas en gem. 1760 kWh stroom.

Rijtjeshuis De Blesse

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 – 115 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas en 2360 kWh elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in De Blesse is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 121 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2420 kWh stroom en 1240 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen De Blesse

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 126 m2 en 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 2680 kWh stroom & 1290 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 – 205 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3620 elektra (kWh) en 1810 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in De Blesse

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in De Blesse Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in De Blesse

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in De Blesse en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in De Blesse helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €2.950. In de lijst hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in De Blesse.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in De Blesse. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in De Blesse

Deze maand (juli 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in De Blesse en in de buurt. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Op deze website lees je ook meer over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Hoe duur is gemiddeld een woning in De Blesse kopen?

In en rondom de gemeente Weststellingwerf vind je ongeveer 11.757 woonhuizen. Het gaat om 10.409 (64,6%) koophuizen en 1.348 (35,2%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €211.000 en de gem. marktprijs is €318.872. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in De Blesse. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in De Blesse?

Een huis in Weststellingwerf gebruikt gemiddeld 1430 m3 aan gas en 2900 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (850 m3 gas voor verwarming en warm water en 1760 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1810 m3 gas en 3620 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in De Blesse passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in De Blesse?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente zijn 25.914 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.356 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 families zonder kinderen en 3.782 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,24 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in De Blesse?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in De Blesse laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8397.

Plaats een reactie