Woning kopen Peperga

Jouw volgende woning kopen in Peperga? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In en rondom deze plek zijn er veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Verder is er vlakbij een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 11.757 woningen (64,6% koop, 35,2% huurwoningen). De prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €318.872. Op deze informatieve website tonen wij het huidige woningaanbod in Peperga, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €211.000, de gemiddelde huizenprijs is €318.872.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen, restaurants.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsPeperga
Postcode8396
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Peperga april 2024

In deze lijst ontdek je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energieneutraal & parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het actuele woningaanbod in De Blesse, Blesdijke, Steggerda, De Hoeve en Vinkega.

woning-te-koop-peperga

Aanbod appartement kopen in Peperga

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Niet vergeten: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 & 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 850 m3 gas en doorgaans 1760 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Peperga

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 111 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en +/- 2360 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Peperga is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 85 m2 & 111 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2420 kWh elektra en 1240 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Peperga

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 135 m2 en 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh elektriciteit en 1290 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 en 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 3620 elektra (kWh) en 1810 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Peperga

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Peperga Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Woningtaxateurs en makelaars in Peperga

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een huis inschat op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Peperga en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Peperga geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 en €3.300. In het schema hier bekijk je adressen van financieel adviseurs in Peperga.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Peperga. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Peperga

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Peperga en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost nu een woning in Peperga kopen?

In de buurt van de gemeente Weststellingwerf vind je ongeveer 11.757 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 10.409 (64,6%) koopwoningen en 1.348 (35,2%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 145 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €211.000 en de gem. marktprijs is €318.872. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Peperga. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Peperga?

Een huis in Weststellingwerf verbruikt qua energie gem. zo’n 1430 kuub aardgas en 2900 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 gas en 1760 kWh elektra. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (1810 kuub gas en 3620 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Peperga passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor type families wonen in Peperga?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 25.914 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.356 huishoudens. Wat meer specifiek: 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 gezinnen zonder kinderen en 3.782 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,24 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Peperga?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Peperga plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8396.

Plaats een reactie