Woning kopen Langezwaag

Jouw aanstaande woning kopen in Langezwaag? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Friesland. In en rondom deze plek heb je toegang tot uiteenlopende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Daarnaast vind je in de directe omgeving een park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 13.202 huizen (70,2% koop, 29,6% huurwoning). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €320.331. Op dit woningportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Langezwaag, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Friesland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €236.000, de gemiddelde verkoopprijs is €320.331.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals natuurgebieden, winkels, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteOpsterland
PlaatsLangezwaag
Postcode8404
Netnummer0513 (+31513)
Inwoners (gemeente)29.733
Aantal huishoudens12.582
Aantal huishoudens met kinderen4.516
Gemiddelde huishoudensgrootte2,31
Aantal woningen13.202
Aantal koopwoningen11.397
Aantal huurwoningen1.805
Gemiddelde woonoppervlakte162 m2
Gemiddelde WOZ€236.000
Gemiddelde verkoopprijs€320.331
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Langezwaag juli 2024

In deze lijst vind je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woonoppervlakte, aantal kamers, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals duurzaamheid en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Luxwoude, Tijnje, Jonkerslân, Gorredijk & Blesdijke.

woning-te-koop-langezwaag

Appartementen te koop Langezwaag

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 – 99 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 800 m3 gas & 1740 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Langezwaag

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 – 123 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1180 kuub gas + 2350 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Langezwaag is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 & 126 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektra + 1300 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Langezwaag

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 – 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 2680 kWh elektra & 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 – 190 m2.
 • Verwachting: er wordt 3540 elektra (kWh) en 1800 gas (m3) ingekocht.

In vijf stappen een woning kopen in Langezwaag

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Langezwaag Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Langezwaag

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het aankopen van een woning. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Langezwaag en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Langezwaag helpt je bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.300 & €3.150. In onderstaande lijst tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Langezwaag.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Langezwaag. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Langezwaag

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Langezwaag en net daarbuiten. Noemenswaardig: je ziet hier de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Langezwaag kopen?

In de hele gemeente Opsterland zijn er ruim 13.202 woningen. Er zijn 11.397 (70,2%) koophuizen en 1.805 (29,6%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 162 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €236.000 en de gem. verkoopprijs is €320.331. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Langezwaag. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Langezwaag?

Een woonobject in Opsterland kent een gem. verbruik van 1470 kuub gas p/jaar en 2920 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (800 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1740 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1800 m3 gas voor verwarming en warm water en 3540 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Langezwaag passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Langezwaag?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 29.733 inwoners die we kunnen onderverdelen in 12.582 verschillende gezinnen. Het gaat om 3.863 eenpersoonshuishoudens, 4.203 huishoudens zonder kinderen en 4.516 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,31 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Langezwaag?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Langezwaag bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.opsterland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 8404.

Plaats een reactie