Woning kopen Blesdijke

Jouw ideale woning kopen in Blesdijke? Het is een geweldige plek in de provincie Friesland. In deze levendige buurt heb je uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Daarbij vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.757 huizen (64,6% koophuis, 35,2% huurwoning). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €318.872. Op dit huizenplatform tonen wij het laatste woningaanbod in Blesdijke, adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Friesland.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €211.000, de gemiddelde verkoopprijs is €318.872.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, winkels, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Friesland
GemeenteWeststellingwerf
PlaatsBlesdijke
Postcode8398
Netnummer0561 (+31561)
Inwoners (gemeente)25.914
Aantal huishoudens11.356
Aantal huishoudens met kinderen3.782
Gemiddelde huishoudensgrootte2,24
Aantal woningen11.757
Aantal koopwoningen10.409
Aantal huurwoningen1.348
Gemiddelde woonoppervlakte145 m2
Gemiddelde WOZ€211.000
Gemiddelde verkoopprijs€318.872
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2900 kWh

Woningaanbod Blesdijke juli 2024

Bijgaand krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaaren additionele aspecten als verwarming & aanwezigheid van parkeerplaats. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Gorredijk, Jonkerslân, De Blesse, Peperga & Steggerda.

woning-te-koop-blesdijke

Eigen appartement kopen in Blesdijke

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 104 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 850 m3 gas en 1760 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Blesdijke

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en +/- 2360 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Blesdijke is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 99 m2 en 119 m2.
 • Schatting: er wordt 2420 kWh elektriciteit en 1240 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Blesdijke

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 & 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2680 kWh elektriciteit + 1290 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 155 m2 – 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3620 elektriciteit (kWh) & 1810 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Blesdijke

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Blesdijke Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Blesdijke

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Blesdijke en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Blesdijke geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.750 & €2.750. In de volgende weergave vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Blesdijke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Blesdijke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Blesdijke

De afgelopen tijd (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In onderstaande visuele weergave vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Blesdijke en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Blesdijke kopen?

In deze gemeente Weststellingwerf zijn er ruim 11.757 woonobjecten. Er zijn 10.409 (64,6%) koophuizen en 1.348 (35,2%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 145 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €211.000 en de gem. marktprijs is €318.872. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit betekent dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Blesdijke. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Blesdijke?

Een woonobject in Weststellingwerf verbruikt qua energie gem. zo’n 1430 m3 gas en 2900 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 aan gas en 1760 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1810 m3 gas en 3620 kWh electriciteit). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Blesdijke passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Blesdijke?

Deze gemeente kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 25.914 mensen in 11.356 huishoudens. Het gaat om 3.638 eenpersoonshuishoudens, 3.936 families zonder kinderen en 3.782 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,24 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open dag organiseren of social media. Nu maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Blesdijke?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Blesdijke plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.weststellingwerf.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8398.

Plaats een reactie