Woning kopen Vinkel

Alles weten over woning kopen in Vinkel? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije omgeving heb je toegang tot meerdere dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 12.798 huizen (71,6% koopwoning, 28,4% huur). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €425.441. Op deze website check je het beschikbare woningaanbod in Vinkel, adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €321.000, de gemiddelde huizenprijs is €425.441.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteBernheze
PlaatsVinkel
Postcode5383
Netnummer073 (+3173)
Inwoners (gemeente)31.240
Aantal huishoudens12.646
Aantal huishoudens met kinderen4.995
Gemiddelde huishoudensgrootte2,43
Aantal woningen12.798
Aantal koopwoningen11.287
Aantal huurwoningen1.511
Gemiddelde woonoppervlakte160 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€425.441
Gemiddeld gasverbruik1400 m3
Gemiddeld stroomverbruik3490 kWh

Woningaanbod Vinkel april 2024

Hieronder maak je kennis met alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op ligging, bouwjaar, woningtype, vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming en aanwezigheid van een bad. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Heesch, Haren, Reek, Schaijk of Herpen.

woning-te-koop-vinkel

Studio of appartement kopen in Vinkel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, gebouwd op centraal gelegen locaties, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 & 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 790 m3 gas + 2080 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Vinkel

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 en 113 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas & 2980 kWh aan elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Vinkel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 131 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3130 kWh stroom en 1180 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Vinkel

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 143 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3530 kWh elektriciteit en 1440 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 197 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4440 elektra (kWh) & 1920 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Vinkel

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via platforms zoals Funda, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Vinkel Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Vinkel

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de tabel hieronder tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Vinkel en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Vinkel geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €3.300. In het schema hier bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Vinkel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vinkel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Vinkel

De afgelopen periode (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Vinkel en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Toetsinkomen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Vinkel kopen?

In de buurt van de gemeente Bernheze zijn er ruim 12.798 woonhuizen. Hierbij spreken we van 11.287 (71,6%) koopwoningen en 1.511 (28,4%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 160 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €321.000 en de gem. verkoopprijs is €425.441. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vinkel. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het energieverbruik van woningen in Vinkel?

Een woonhuis in Bernheze kent een gem. verbruik van 1400 kuub gas en 3490 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (790 m3 gas voor verwarming en warm water en 2080 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1920 m3 aan gas en 4440 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Vinkel passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, dubbel glas toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Vinkel?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 31.240 mensen in 12.646 gezinnen. Het gaat om 3.396 eenpersoonshuishoudens, 4.255 families zonder kinderen en 4.995 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,43 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een publiciteitsplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vinkel?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Vinkel laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.bernheze.org/) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 5383.

Plaats een reactie