Woning kopen Reek

Een woning kopen in Reek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Brabant. In de omgeving heb je diverse dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 6.461 woningen (73,8% koophuis, 26,1% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €433.780. Op dit woningplatform ontdek je het nieuwe woningaanbod in Reek, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Brabant.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €333.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €433.780.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, scholen, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMaashorst
PlaatsReek
Postcode5375
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)15.730
Aantal huishoudens6.400
Aantal huishoudens met kinderen2.438
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen6.461
Aantal koopwoningen5.626
Aantal huurwoningen835
Gemiddelde woonoppervlakte174 m2
Gemiddelde WOZ€333.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.780
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3510 kWh

Woningaanbod Reek juli 2024

Met onze huizenzoeker tref je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Kies op basis van vraagprijs, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, liggingen relevante factoren als woninglabel & parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Vinkel, Heesch, Schaijk, Herpen & Huisseling.

woning-te-koop-reek

Appartement kopen in Reek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 93 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 860 m3 gas + 2250 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Reek

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 – 111 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1080 kuub gas en daarbij 2810 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Reek is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh elektra + 1230 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Reek

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3710 kWh stroom + 1560 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Let op: Goedkoop is het niet. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4420 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Reek

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je weet wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Reek zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de woning definitief te regelen. Door middel van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Reek

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze makelaar heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Reek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Reek geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.950 – €3.300. In de opsomming hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Reek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Reek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Reek

In juli 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Reek en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Op deze website lees je ook meer over Marktwaarde woning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Reek kopen?

In en rondom de gemeente Maashorst vind je ongeveer 6.461 woonhuizen. Dit zijn 5.626 (73,8%) koopwoningen en 835 (26,1%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 174 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €333.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €433.780. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Reek. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Reek?

Een woonobject in Maashorst verbruikt gemiddeld 1470 kuub gas p/jaar en 3510 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (860 m3 gas voor verwarming en warm water en 2250 kWh elektra. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4420 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Reek passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Reek?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente zijn 15.730 mensen in 6.400 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 1.771 eenpersoonshuishoudens, 2.191 gezinnen zonder kinderen en 2.438 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,41 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media en marktplaats. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap komen de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Reek?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Reek plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.landerd.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5375.

Plaats een reactie