Woning kopen Herpen

Snel een woning kopen in Herpen? Het is een geweldige plek in de provincie Groningen. In de buurt zijn er veel voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Daarbij tref je hier een groen park en natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In totaal zijn er in deze gemeente 40.746 huizen (63,1% koopwoning, 36,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €353.733. Op deze informatieve website vind je het recente woningaanbod in Herpen, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €254.000, de basis verkoopprijs is €353.733.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsHerpen
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Herpen juni 2024

Met onze huizenzoeker verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamers, liggingen extra details als verwarming en de aanwezigheid van een kelder. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Schaijk, Reek, Huisseling, Ravenstein & Macharen.

woning-te-koop-herpen

Studio of appartement kopen in Herpen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: je hebt minder ruimte, vaak is er een gedeelde tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en gem. 1940 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Herpen

Een tussenwoning is een woningtype die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 77 m2 – 121 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1130 kuub gas en +/- 2970 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Herpen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 en 115 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh elektriciteit + 1300 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Herpen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh stroom en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 201 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4430 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Herpen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je woningen te koop in Herpen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Herpen

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel tonen wij gegevens van taxateurs en makelaars in Herpen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Herpen geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 – €2.600. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Herpen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Herpen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Herpen

Recent (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Herpen en daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Nationale Hypotheekgarantie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Herpen kopen?

In deze gemeente Oss vinden we circa 40.746 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 135 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €254.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €353.733. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Herpen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Herpen?

Een woning in Oss verbruikt gemiddeld 1270 m3 per jaar aan gas en 3110 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (740 kuub gas en 1940 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1950 kuub aardgas en 4430 kWh electriciteit). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Herpen passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Herpen?

Deze omgeving heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente wonen 91.915 mensen in 40.557 gezinnen. Het gaat om 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 gezinnen zonder kinderen en 14.484 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,25 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Daarna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Herpen?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Herpen plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.oss.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 5373.

Plaats een reactie