Woning kopen Huisseling

Jouw ideale woning kopen in Huisseling? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In en rondom deze plek vind je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Daarnaast vind je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. Er zijn in deze gemeente in totaal 40.746 huizen (63,1% koop, 36,7% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €353.733. Op dit woningplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Huisseling, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Groningen.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €254.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €353.733.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals sportclubs, restaurants, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsHuisseling
Postcode5373
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Huisseling juli 2024

Bijgaand bekijk je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op ligging, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als energielabel en parkeeropties. Interesse? Mail of bel de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Herpen, Schaijk, Ravenstein, Macharen en Megen.

woning-te-koop-huisseling

Aanbod appartement kopen in Huisseling

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en de VvE doet het onderhoud. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Het energiegebruik is circa 740 m3 gas en tevens 1940 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Huisseling

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 en 110 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1130 kuub gas en doorgaans 2970 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Huisseling is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3120 kWh elektra en 1300 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Huisseling

Een twee onder een kap betekent twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 en 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 kWh stroom & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4430 stroom (kWh) + 1950 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Huisseling

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Huisseling zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Huisseling

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Huisseling en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkende hypotheekadviseur in Huisseling geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 & €2.650. In de volgende weergave verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Huisseling.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Huisseling. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Huisseling

In juli 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Huisseling en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Rentemiddeling.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Huisseling kopen?

In de hele gemeente Oss registreren wij 40.746 woonobjecten. Je vindt hier circa 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €254.000 en de gem. marktprijs is €353.733. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Huisseling. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Huisseling?

Een woning in Oss verbruikt qua energie gem. zo’n 1270 kuub aardgas en 3110 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 kuub aardgas en 1940 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 m3 gas en 4430 stroom (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Huisseling passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Huisseling?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 91.915 mensen in 40.557 verschillende huishoudens. Het betreft 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 huishoudens zonder kinderen en 14.484 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je het (voorlopige) koopcontract en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Huisseling?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Huisseling laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.oss.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5358, 5373.

Plaats een reactie