Woning kopen Schaijk

Plannen om een woning te kopen in Schaijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Brabant. Op korte afstand bestaan er uiteenlopende voorzieningen als winkels en scholen. Daarbij ontdek je hier een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 6.461 huizen (73,8% koopwoning, 26,1% huur). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €433.780. Op dit woningplatform bekijk je het laatste woningaanbod in Schaijk, namen en adressen van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €333.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €433.780.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteMaashorst
PlaatsSchaijk
Postcode5374
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)15.730
Aantal huishoudens6.400
Aantal huishoudens met kinderen2.438
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen6.461
Aantal koopwoningen5.626
Aantal huurwoningen835
Gemiddelde woonoppervlakte174 m2
Gemiddelde WOZ€333.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.780
Gemiddeld gasverbruik1470 m3
Gemiddeld stroomverbruik3510 kWh

Woningaanbod Schaijk juni 2024

In ons overzicht check je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, vraagprijs, bouwjaaren meer onderwerpen zoals duurzaamheid of en de aanwezigheid van een tuin. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op onze website vind je ook huizen die te koop staan in Reek, Vinkel, Herpen, Huisseling en Ravenstein.

woning-te-koop-schaijk

Studio of appartement kopen in Schaijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 96 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas en doorgaans 2250 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Schaijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 119 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en tevens 2810 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Schaijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 en 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3000 kWh elektra + 1230 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Schaijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 & 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3710 kWh elektra & 1560 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 195 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4420 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Schaijk

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Vbo.nl kan je razendsnel woningen te koop in Schaijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen in orde te maken. Door middel van woningwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Schaijk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Schaijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Schaijk geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 – €3.300. In de opsomming hierna vind je gegevens van financieel adviseurs in Schaijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schaijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Schaijk

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Schaijk en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Aflossen hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost een woning in Schaijk kopen?

In de gemeente Maashorst vinden we circa 6.461 woonobjecten. Het gaat om 5.626 (73,8%) koopwoningen en 835 (26,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 174 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €333.000 en de gem. marktprijs is €433.780. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schaijk. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Schaijk?

Een huis in Maashorst heeft een verbruik van gemiddeld 1470 m3 aan gas en 3510 kWh elektra. Een studio of appartement verbruikt het minst (860 m3 gas voor verwarming en warm water en 2250 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4420 elektra (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Schaijk passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Schaijk?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente wonen 15.730 personen die we kunnen onderverdelen in 6.400 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 1.771 eenpersoonshuishoudens, 2.191 huishoudens zonder kinderen en 2.438 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,41 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bekende kanalen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan is het tijd voor de (voorlopige) koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Schaijk?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Schaijk bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.landerd.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5374.

Plaats een reactie