Woning kopen Macharen

Alles weten over woning kopen in Macharen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Groningen. In de nabije omgeving vind je diverse faciliteiten zoals scholen, winkels en horeca. Ook vind je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er in totaal 40.746 woningen (63,1% koop, 36,7% huur). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €353.733. Op deze pagina bekijk je het woningaanbod in Macharen, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Groningen.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de gemiddelde woningprijs is €353.733.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals winkels, scholen, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsMacharen
Postcode5367
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Macharen april 2024

Onderstaand ontdek je het actuele woningaanbod van april 2024. Zoek specifiek o.b.v. woningtype, ligging, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties of aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Ravenstein, Huisseling, Megen, Escharen of Grave.

woning-te-koop-macharen

Appartementen te koop Macharen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn doorgaans gelijkvloers hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en erg waardevast.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 99 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 740 m3 gas + 1940 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Macharen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 106 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1130 kuub gas & 2970 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Macharen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 123 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3120 kWh stroom & 1300 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Macharen

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 142 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3450 kWh elektra & 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 en 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4430 stroom (kWh) & 1950 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Macharen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Macharen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Je bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop rond te maken. D.m.v. woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, spaargeld dat je zelf meeneemt en noodzakelijke verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Macharen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Macharen en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Macharen helpt je van A tot Z bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 – €3.100. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Macharen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Macharen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Macharen

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. Hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Macharen en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Spaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Macharen kopen?

In en rondom de gemeente Oss registreren wij 40.746 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €254.000 en de gem. marktprijs is €353.733. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Macharen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Macharen?

Een woning in Oss kent een gem. verbruik van 1270 m3 gas en 3110 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (740 kuub aardgas en 1940 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 m3 gas en 4430 elektra (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Macharen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Macharen?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente wonen 91.915 mensen die we kunnen onderverdelen in 40.557 verschillende gezinnen. Dat betreffen 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 families zonder kinderen en 14.484 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Macharen?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Macharen laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oss.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5367.

Plaats een reactie