Woning kopen Ravenstein

Wil je een woning kopen in Ravenstein? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Groningen. Op korte afstand heb je toegang tot allerhande voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij vind je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 40.746 woningen (63,1% koop, 36,7% huur). De gemiddelde prijs van een woning stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €353.733. Op dit woningportaal tonen wij het huidige woningaanbod in Ravenstein, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Groningen.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de gemiddelde transactieprijs is €353.733.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsRavenstein
Postcode5371
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Ravenstein juni 2024

Bijgaand bieden we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Maak een selectie aan de hand van aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, vraagprijsen meer onderwerpen zoals energielabel en mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Huisseling, Herpen, Macharen, Megen of Escharen.

woning-te-koop-ravenstein

Appartementen te koop Ravenstein

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 – 95 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 740 m3 gas + 1940 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Ravenstein

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 77 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas + 2970 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Ravenstein is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 en 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh elektra + 1300 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Ravenstein

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 128 m2 – 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3450 kWh elektra & 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt een groot gevoel van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4430 elektra (kWh) + 1950 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Ravenstein

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je 24/7 woningen te koop in Ravenstein Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Ravenstein

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze makelaar onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Ravenstein en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een goede hypotheekadviseur in Ravenstein helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.450 & €3.050. In de tabel hieronder check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ravenstein.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ravenstein. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Ravenstein

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Ravenstein en net daarbuiten. Erg belangrijk: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Advieskosten hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ravenstein kopen?

In de gemeente Oss vind je ongeveer 40.746 woonobjecten. Dit zijn 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 135 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €254.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €353.733. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ravenstein. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ravenstein?

Een huis in Oss heeft een verbruik van gemiddeld 1270 kuub gas p/jaar en 3110 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 kuub gas p/jaar en 1940 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1950 kuub gas en 4430 kWh stroom). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Ravenstein passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Ravenstein?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 91.915 personen in 40.557 verschillende gezinnen. Hier wonen 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 families zonder kinderen en 14.484 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Ravenstein?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ravenstein zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.oss.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 5370, 5371.

Plaats een reactie