Woning kopen Megen

Jouw volgende woning kopen in Megen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Groningen. In de omgeving zijn er voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Ook geniet je hier ook van een park en natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 40.746 huizen (63,1% koopwoning, 36,7% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €353.733. Op dit woningportaal vind je het laatste woningaanbod in Megen, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €254.000, de gemiddelde transactieprijs is €353.733.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsMegen
Postcode5366
Netnummer0412 (+31412)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Megen april 2024

Onderstaand bieden we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. ligging, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Macharen, Ravenstein, Escharen, Grave en Keent.

woning-te-koop-megen

Appartementen te koop Megen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 & 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 740 m3 gas en gem. 1940 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Megen

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 106 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1130 kuub gas en 2970 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Megen is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 117 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3120 kWh elektra en 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Megen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 – 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3450 kWh stroom + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt het meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 & 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4430 elektriciteit (kWh) & 1950 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Megen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Megen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaartegoeden en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Megen

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze deskundige onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Megen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Megen geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 & €2.900. In de tabel hieronder bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Megen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Megen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Megen

Deze maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Megen en net daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Levenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Megen kopen?

In de buurt van de gemeente Oss zijn er 40.746 woonhuizen. Dit zijn 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 135 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €254.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €353.733. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Megen. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Megen?

Een woonhuis in Oss kent een gem. verbruik van 1270 m3 aan gas en 3110 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (740 m3 gas voor verwarming en warm water en 1940 elektra (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1950 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4430 kWh stroom). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Megen passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Megen?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 91.915 mensen in 40.557 verschillende gezinnen. Het gaat om 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 gezinnen zonder kinderen en 14.484 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,25 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarbij moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Megen?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Megen laten uittekenen. Informeer bij de gemeente (www.oss.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 5366.

Plaats een reactie