Woning kopen Keent

Wil je een woning kopen in Keent? Het is een gezellige plaats in de provincie Groningen. In en rondom deze plek vind je veel faciliteiten als winkels, OV en scholen. Ook is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 40.746 huizen (63,1% koop, 36,7% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €353.733. Op dit huizenplatform bekijk je het woningaanbod in Keent, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €254.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €353.733.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Groningen
GemeenteOss
PlaatsKeent
Postcode5359
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)91.915
Aantal huishoudens40.557
Aantal huishoudens met kinderen14.484
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen40.746
Aantal koopwoningen31.674
Aantal huurwoningen9.072
Gemiddelde woonoppervlakte135 m2
Gemiddelde WOZ€254.000
Gemiddelde verkoopprijs€353.733
Gemiddeld gasverbruik1270 m3
Gemiddeld stroomverbruik3110 kWh

Woningaanbod Keent juli 2024

In het overzicht hieronder bekijk je optionele koophuizen die in juli 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, aantal kamers, bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woningtypeen andere eigenschappen zoals isolatie of mogelijkheden voor parkeren. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Grave, Escharen, Overlangel, Neerloon en Neerlangel.

woning-te-koop-keent

Een appartement kopen in Keent

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 104 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas & 1940 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Keent

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat maakt dat het een veilige investering is. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 – 109 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1130 kuub gas + 2970 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Keent is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 116 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3120 kWh elektra & 1300 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Keent

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 142 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3450 kWh elektra en 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 144 m2 & 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4430 stroom (kWh) & 1950 gas (m3)afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Keent

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Keent zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Keent

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met gegevens van taxateurs en makelaars in Keent en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Keent geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 – €2.750. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Keent.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Keent. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Keent

Recent (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Keent en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Aflossingsvrije hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost nu een woning in Keent kopen?

In de buurt van de gemeente Oss bestaan er circa 40.746 woonhuizen. Het gaat daarbij om 31.674 (63,1%) koophuizen en 9.072 (36,7%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 135 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €254.000 en de gem. verkoopprijs is €353.733. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Keent. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Keent?

Een huishouden in Oss verbruikt gemiddeld 1270 kuub aardgas en 3110 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (740 m3 gas en 1940 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1950 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4430 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Keent passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Keent?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 91.915 inwoners in 40.557 gezinnen. Het betreft 13.630 eenpersoonshuishoudens, 12.443 gezinnen zonder kinderen en 14.484 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media. Vervolgens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Keent?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Keent plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oss.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 5359.

Plaats een reactie