Woning kopen Grave

Wil je een woning kopen in Grave? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Brabant. In de nabije buurt zijn er meerdere faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. Bovendien ontdek je hier een prachtig groen natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 11.335 woningen (62,9% koopwoning, 36,8% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €326.136. Op deze pagina ontdek je het actuele woningaanbod in Grave, adresgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Brabant.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is €326.136.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, scholen, kinderopvang, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsGrave
Postcode5361
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Grave april 2024

Hieronder check je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Kies op basis van bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal en parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Escharen, Megen, Keent, Overlangel en Neerloon.

woning-te-koop-grave

Eigen appartement kopen in Grave

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 70 m2 en 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 720 m3 gas en daarbij 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis Grave

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 & 118 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1120 kuub gas & 2780 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Grave is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2890 kWh elektra & 1260 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Grave

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 – 155 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektriciteit & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 151 m2 en 192 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4260 elektriciteit (kWh) en 1940 gas (m3) verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Grave

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat je verantwoord kan lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Grave Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. A.d.h.v. aankoopwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Vervolgens ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Grave

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze deskundige weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder tonen wij adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Grave en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Grave geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.550 & €2.500. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Grave.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Grave. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Grave

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Grave en omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Bankspaarhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Grave kopen?

In de buurt van de gemeente Land van Cuijk zijn er ruim 11.335 woningen. Er zijn 8.942 (62,9%) koophuizen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 137 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €235.000 en de gem. verkoopprijs is €326.136. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Grave. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Grave?

Een woonhuis in Land van Cuijk verbruikt qua energie gem. zo’n 1260 kuub gas p/jaar en 2980 electriciteit (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1910 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 gas en 4260 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Grave passen duurzame oplossingen als zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Grave?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 25.130 mensen in 11.024 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 gezinnen zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,25 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Hierna gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Grave?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Grave laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 5360, 5361.

Plaats een reactie