Woning kopen Escharen

Snel een woning kopen in Escharen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Brabant. In deze levendige buurt heb je verschillende faciliteiten als winkels en scholen. Tevens vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 11.335 huizen (62,9% koop, 36,8% huurwoningen). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €326.136. Op dit huizenportaal ontdek je het laatste woningaanbod in Escharen, contactgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Brabant.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €235.000, de gemiddelde huizenprijs is €326.136.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Brabant
GemeenteLand van Cuijk
PlaatsEscharen
Postcode5364
Netnummer0486 (+31486)
Inwoners (gemeente)25.130
Aantal huishoudens11.024
Aantal huishoudens met kinderen3.836
Gemiddelde huishoudensgrootte2,25
Aantal woningen11.335
Aantal koopwoningen8.942
Aantal huurwoningen2.393
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€326.136
Gemiddeld gasverbruik1260 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Escharen april 2024

Bijgaand blader je door alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, liggingen relevante factoren als woninglabel en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Megen, Macharen, Grave, Keent & Overlangel.

woning-te-koop-escharen

Appartement kopen in Escharen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, ze zijn energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas en daarbij 1910 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Escharen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1120 kuub gas + 2780 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Escharen is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 114 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2890 kWh stroom en 1260 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Escharen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 en 151 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3260 kWh elektra & 1380 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 & 205 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4260 elektriciteit (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Escharen

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Escharen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst passeert bij de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaars en woningtaxateurs in Escharen

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het aankopen van een woning. Deze professional heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Escharen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Escharen geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 – €3.050. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Escharen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Escharen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Escharen

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Escharen en daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees ook verder over Beleggingshypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost een woning in Escharen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Land van Cuijk vind je ongeveer 11.335 woonobjecten. Je vindt hier circa 8.942 (62,9%) koopwoningen en 2.393 (36,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 137 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €326.136. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Escharen. De doorlooptijd van een woning is kort en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Escharen?

Een huis in Land van Cuijk heeft een verbruik van gemiddeld 1260 kuub gas p/jaar en 2980 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (720 m3 aan gas en 1910 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is een grootverbruiker qua energie (1940 kuub gas p/jaar en 4260 kWh stroom). Steeds meer huizenbezitters van huizen te koop in Escharen passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Escharen?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 25.130 mensen in 11.024 gezinnen. Het gaat om 3.513 eenpersoonshuishoudens, 3.675 huishoudens zonder kinderen en 3.836 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,25 mensen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het (voorlopige) koopcontract en de akte van levering via een notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Escharen?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Escharen zetten. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentelandvancuijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 5364.

Plaats een reactie