Woning kopen Heelweg

Plannen om een woning te kopen in Heelweg? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving zijn er meerdere voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij is er vlakbij een groen park en natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente herbergt in totaal 17.454 huizen (65,6% koop, 34,3% huurhuizen). De woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €309.702. Op deze informatieve website ontdek je het huidige woningaanbod in Heelweg, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €216.000, de gemiddelde prijs van een woning is €309.702.
 • In de regio vind je volop opties zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsHeelweg
Postcode7055
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Heelweg april 2024

In ons overzicht blader je door het actuele woningaanbod van april 2024. Filter eenvoudig op bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, liggingen meer onderwerpen zoals woninglabel en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Terborg, Silvolde, Westendorp, Varsseveld of Wijnbergen.

woning-te-koop-heelweg

Aanbod appartement kopen in Heelweg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 105 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 860 m3 gas + 2160 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Heelweg

Een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 – 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas & 2670 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Heelweg is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2740 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Heelweg

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3220 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4060 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Heelweg

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Heelweg Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding komt tot stand door de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek daarbij past. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Heelweg

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Heelweg en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Heelweg geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.950 & €2.800. In onderstaande lijst bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Heelweg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Heelweg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Heelweg

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Heelweg en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Heelweg kopen?

In de buurt van de gemeente Oude IJsselstreek bestaan er circa 17.454 woningen. Dit zijn 14.830 (65,6%) koophuizen en 2.624 (34,3%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €216.000 en de gem. verkoopprijs is €309.702. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat dat er maar weinig aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Heelweg. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Heelweg?

Een huishouden in Oude IJsselstreek gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1350 kuub gas p/jaar en 3080 kWh elektra. Een appartement of flat is relatief zuinig (860 m3 per jaar aan gas en 2160 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 kuub aardgas en 4060 stroom (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Heelweg passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Heelweg?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente leven 39.388 mensen in 17.079 verschillende gezinnen. Het gaat om 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 gezinnen zonder kinderen en 5.902 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,26 bewoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of Facebook/instagram. Daarbij moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Nu starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Heelweg?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Heelweg realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7055.

Plaats een reactie