Woning kopen Wijnbergen

Ga je een woning kopen in Wijnbergen? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens ontdek je hier een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 16.016 woningen (65,7% koophuis, 34% huur). De gemiddelde woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €337.596. Op Woningassistent.nl bieden wij het recente woningaanbod in Wijnbergen, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €218.000, de gemiddelde huizenprijs is €337.596.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsWijnbergen
Postcode7048
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Wijnbergen juli 2024

In onderstaande weergave tref je de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Selecteer op perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, aantal kamers, bouwjaaren extra details als verwarming en en de aanwezigheid van een balkon. Neem contact op met de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het huizenaanbod in Varsseveld, Westendorp, Braamt, Vethuizen en Azewijn.

woning-te-koop-wijnbergen

Eigen appartement kopen in Wijnbergen

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 105 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 930 m3 gas en doorgaans 2280 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Wijnbergen

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 110 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en 2700 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Wijnbergen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 & 131 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2890 kWh elektriciteit + 1220 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Wijnbergen

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 125 m2 en 141 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3130 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 & 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 elektra (kWh) & 1890 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Wijnbergen

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Wijnbergen Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze persoon kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Wijnbergen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Hieronder kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Wijnbergen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Wijnbergen helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.200 en €2.800. In het schema hier bieden we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wijnbergen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijnbergen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Wijnbergen

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Wijnbergen en in de buurt. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees op deze website ook alles over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Wijnbergen kopen?

In deze gemeente Montferland zijn er 16.016 huizen. We maken onderscheid tussen 13.091 (65,7%) koophuizen en 2.925 (34%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 147 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €218.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €337.596. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijnbergen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wijnbergen?

Een woning in Montferland kent een gem. verbruik van 1340 m3 gas voor verwarming en warm water en 3120 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (930 m3 gas voor verwarming en warm water en 2280 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1890 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4130 electriciteit (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Wijnbergen passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Wijnbergen?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 36.011 personen die we kunnen onderverdelen in 15.677 gezinnen. Het gaat om 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 gezinnen zonder kinderen en 5.506 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,27 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of social media. Hierna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen inplannen. Als dat allemaal gelukt is kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een passend bod ontvangen? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële leveringsakte. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Wijnbergen?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Wijnbergen laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.montferland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7048.

Plaats een reactie