Woning kopen Terborg

Plannen om een woning te kopen in Terborg? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er voldoende voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder ontdek je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 17.454 huizen (65,6% koopwoning, 34,3% huurwoningen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €309.702. Op deze informatieve website blader je door het beschikbare woningaanbod in Terborg, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €216.000, de gemiddelde transactieprijs is €309.702.
 • In de regio zijn veel voorzieningen zoals kinderopvang, sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsTerborg
Postcode7060
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Terborg april 2024

In het overzicht hieronder tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieneutraal & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Silvolde, Sinderen, Heelweg, Westendorp of Varsseveld.

woning-te-koop-terborg

Aanbod appartement kopen in Terborg

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 860 m3 gas en +/- 2160 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Terborg

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en tevens 2670 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Terborg is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 & 120 m2.
 • Schatting: er wordt 2740 kWh elektra en 1190 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Terborg

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3220 kWh stroom + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 147 m2 & 191 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4060 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Terborg

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl kan je woningen te koop in Terborg Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding door het huis. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Terborg

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat aan de hand van verschillende thema’s. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Terborg en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Terborg helpt je bij het verkrijgen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 en €2.750. In de volgende weergave vind je gegevens van financieel adviseurs in Terborg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Terborg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Terborg

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Terborg en net daarbuiten. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is een woning in Terborg kopen?

In de gemeente Oude IJsselstreek registreren wij 17.454 woningen. Het gaat om 14.830 (65,6%) koopwoningen en 2.624 (34,3%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €216.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €309.702. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Terborg. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Terborg?

Een huis in Oude IJsselstreek verbruikt gemiddeld 1350 kuub aardgas en 3080 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (860 kuub gas p/jaar en 2160 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is verbruikt de meeste energie (1910 kuub aardgas en 4060 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Terborg passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type huishoudens wonen in Terborg?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente wonen 39.388 personen in 17.079 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 huishoudens zonder kinderen en 5.902 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Hierna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap kunnen huizenzoekers een bod doen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Terborg?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Terborg laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 7005, 7060, 7061.

Plaats een reactie