Woning kopen Varsseveld

Alles weten over woning kopen in Varsseveld? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 17.454 woningen (65,6% koophuis, 34,3% huurwoningen). De koopsom van een huis stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €309.702. Op deze website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Varsseveld, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €216.000, de gemiddelde woningprijs is €309.702.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsVarsseveld
Postcode7051
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Varsseveld juni 2024

In het overzicht hieronder vind je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamers, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieneutraal en parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Westendorp, Heelweg, Wijnbergen, Braamt of Vethuizen.

woning-te-koop-varsseveld

Een appartement kopen in Varsseveld

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en gem. 2160 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Varsseveld

De betekenis van een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 en 108 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en 2670 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Varsseveld is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 126 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2740 kWh elektriciteit en 1190 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Varsseveld

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 123 m2 en 146 m2.
 • Verwachting: er wordt 3220 kWh stroom en 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 & 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4060 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Varsseveld

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Varsseveld Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering definitief te regelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Varsseveld

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder tonen wij contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Varsseveld en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Varsseveld geeft advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 en €3.300. In het schema hier check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Varsseveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Varsseveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Varsseveld

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de zoekmachine hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Varsseveld en daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Glasvezel vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is een woning in Varsseveld kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Oude IJsselstreek registreren wij 17.454 woonhuizen. Het gaat daarbij om 14.830 (65,6%) koophuizen en 2.624 (34,3%) huurhuizen. De gem. vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €216.000 en de gem. marktprijs is €309.702. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Varsseveld. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Varsseveld?

Een woonobject in Oude IJsselstreek verbruikt qua energie gem. zo’n 1350 kuub gas en 3080 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2160 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt vaak het meeste energie (1910 kuub gas en 4060 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Varsseveld passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Varsseveld?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 39.388 inwoners in 17.079 huishoudens. Het betreft 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 families zonder kinderen en 5.902 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,26 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. Een koper gevonden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Varsseveld?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Varsseveld laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7050, 7051.

Plaats een reactie