Woning kopen Oude IJsselstreek

Plannen om een woning te kopen in Oude IJsselstreek? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de regio heb je toegang tot verschillende voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder ontdek je hier een groen park en natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 17.454 huizen (65,6% koopwoning, 34,3% huurhuizen). De gemiddelde verkoopprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €309.702. Op deze pagina vind je het actuele woningaanbod in Oude IJsselstreek, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €216.000, de gemiddelde verkoopprijs is €309.702.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
Postcode7081
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Oude IJsselstreek mei 2024

Onderstaand bekijk je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, woningtype, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, bouwjaar, aantal kamersen extra details als duurzaamheid & aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Winterswijk, Aalten, Doetinchem, Rheden of Doesburg.

woning-te-koop-oude-ijsselstreek

Eigen appartement kopen in Oude IJsselstreek

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en geen tuinonderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 101 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas en tevens 2160 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Oude IJsselstreek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en je hebt minder lichtinval.

 • Waardevaste investering.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 125 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en gem. 2670 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een fraai hoekhuis in Oude IJsselstreek is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je geniet van meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 en 130 m2.
 • Schatting: er wordt 2740 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Oude IJsselstreek

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 120 m2 & 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3220 kWh stroom + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 – 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4060 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3)verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Oude IJsselstreek

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij berekend heeft wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Oude IJsselstreek zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering definitief te regelen. Aan de hand van de overeengekomen prijs, kosten koper, eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Oude IJsselstreek

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een object berekend aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand bekijk je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Oude IJsselstreek en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Oude IJsselstreek geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.850. In de tabel hieronder tref je gegevens van financieel adviseurs in Oude IJsselstreek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oude IJsselstreek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Oude IJsselstreek

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de tool hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Oude IJsselstreek en omgeving. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer info over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Oude IJsselstreek kopen?

In deze gemeente Oude IJsselstreek vinden we circa 17.454 woningen. De verdeling is als volgt: 14.830 (65,6%) koophuizen en 2.624 (34,3%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €216.000 en de gem. marktprijs is €309.702. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Oude IJsselstreek. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Oude IJsselstreek?

Een huis in Oude IJsselstreek gebruikt gemiddeld 1350 kuub gas en 3080 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 aan gas en 2160 kWh stroom. Een vrijstaand huis is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 4060 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Oude IJsselstreek passen duurzame producten zoals vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type gezinnen wonen in Oude IJsselstreek?

Deze omgeving kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 39.388 inwoners in 17.079 gezinnen. Dit zijn 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 families zonder kinderen en 5.902 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,26 inwoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Maak gebruik van Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Oude IJsselstreek?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Oude IJsselstreek realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 7054.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie