Woning kopen Westendorp

Jouw volgende woning kopen in Westendorp? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de omgeving vind je allerhande voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 17.454 woningen (65,6% koophuis, 34,3% huurwoning). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €309.702. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Westendorp, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €216.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €309.702.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals sportclubs, kinderopvang, restaurants, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsWestendorp
Postcode7054
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Westendorp juni 2024

Bijgaand check je het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoom verder in op bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen andere eigenschappen zoals isolatie en parkeeropties. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Heelweg, Terborg, Varsseveld, Wijnbergen of Braamt.

woning-te-koop-westendorp

Appartement kopen in Westendorp

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 97 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 860 m3 gas en daarbij 2160 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Westendorp

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 115 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1060 kuub gas en tevens 2670 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Westendorp is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt wat minder inkijk, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 91 m2 & 125 m2.
 • Schatting: er wordt 2740 kWh elektra & 1190 m3 gas verstookt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Westendorp

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 – 146 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3220 kWh elektra en 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 en 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4060 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Westendorp

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Westendorp Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bereken je door te kijken naar de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Loop na of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Westendorp

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Het taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Westendorp en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Westendorp helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.850 en €3.250. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Westendorp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westendorp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Westendorp

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Westendorp en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost een woning in Westendorp kopen?

In en rondom de gemeente Oude IJsselstreek zijn er 17.454 woonobjecten. Het gaat om 14.830 (65,6%) koopwoningen en 2.624 (34,3%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €216.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €309.702. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat wil zeggen dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westendorp. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Westendorp?

Een woning in Oude IJsselstreek heeft een verbruik van gemiddeld 1350 kuub aardgas en 3080 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (860 m3 aan gas en 2160 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 per jaar aan gas en 4060 stroom (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Westendorp passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Westendorp?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 39.388 inwoners in 17.079 verschillende gezinnen. Dit zijn 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 huishoudens zonder kinderen en 5.902 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,26 inwoners.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Vervolgens kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Westendorp?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Westendorp bouwen. Informeer bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7054.

Plaats een reactie