Woning kopen Silvolde

Een woning kopen in Silvolde? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er voldoende voorzieningen als winkels en scholen. Ook vind je hier een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente zijn er in totaal 17.454 huizen (65,6% koopwoning, 34,3% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €309.702. Op deze informatieve website bieden wij het laatste woningaanbod in Silvolde, adressen van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €216.000, de gemiddelde woningprijs is €309.702.
 • In de directe omgeving zijn diverse mogelijkheden zoals winkels, openbaar vervoer, kinderopvang, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsSilvolde
Postcode7064
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Silvolde juli 2024

In deze lijst verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Selecteer op ligging, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen andere eigenschappen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een balkon. Bel of mail de makelaardij voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Sinderen, Ulft, Terborg, Heelweg en Westendorp.

woning-te-koop-silvolde

Eigen appartement kopen in Silvolde

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Niet vergeten: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer levensloopbestendig.
 • Woonoppervlak tussen de 67 m2 & 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en gem. 2160 kWh stroom.

Rijtjeshuis Silvolde

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 78 m2 & 117 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en gem. 2670 kWh elektriciteit.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Silvolde is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2740 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Silvolde

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 153 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3220 kWh stroom & 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 149 m2 – 193 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4060 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

5-stappenplan: een woning kopen in Silvolde

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je budget is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Silvolde Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van het geaccepteerde bod, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Silvolde

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Silvolde en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Silvolde helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 & €2.800. In onderstaande lijst vind je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Silvolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Silvolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Silvolde

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Silvolde en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Silvolde kopen?

In de buurt van de gemeente Oude IJsselstreek registreren wij 17.454 woningen. Er zijn 14.830 (65,6%) koopwoningen en 2.624 (34,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €216.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €309.702. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Silvolde. Woningen staan kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Silvolde?

Een huishouden in Oude IJsselstreek gebruikt gemiddeld 1350 m3 aan gas en 3080 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 gas voor verwarming en warm water en 2160 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 4060 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Silvolde passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Silvolde?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 39.388 mensen in 17.079 gezinnen. Dit zijn 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 huishoudens zonder kinderen en 5.902 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,26 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Silvolde?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Silvolde zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 7064.

Plaats een reactie