Woning kopen Megchelen

Wil je een woning kopen in Megchelen? Het is een gezellige plaats in de provincie Gelderland. In de buurt heb je allerhande dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Ook is er vlakbij mooie natuurgebieden waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 17.454 huizen (65,6% koophuis, 34,3% huurhuizen). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €309.702. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Megchelen, namen en adressen van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €216.000, de basis verkoopprijs is €309.702.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals restaurants, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsMegchelen
Postcode7078
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Megchelen juni 2024

In deze lijst verstrekken we de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, woningtype, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen relevante factoren als CV-ketel of aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Gendringen, Breedenbroek, Netterden, Varsselder & Etten.

woning-te-koop-megchelen

Appartementen te koop Megchelen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 – 91 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 860 m3 gas & 2160 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Megchelen

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 70 m2 – 107 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en +/- 2670 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Megchelen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2740 kWh elektriciteit & 1190 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Megchelen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 124 m2 & 140 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3220 kWh stroom + 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 en 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4060 elektriciteit (kWh) + 1910 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Megchelen

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Megchelen Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. het biedbedrag, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Megchelen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Megchelen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Megchelen helpt je bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €2.950. In de lijst hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Megchelen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Megchelen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Megchelen

In juni 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Megchelen en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Mogelijk ook interessant: Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Megchelen kopen?

In en rondom de gemeente Oude IJsselstreek registreren wij 17.454 woonobjecten. Het gaat daarbij om 14.830 (65,6%) koopwoningen en 2.624 (34,3%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €216.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €309.702. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Megchelen. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Megchelen?

Een huis in Oude IJsselstreek kent een gem. verbruik van 1350 m3 gas voor verwarming en warm water en 3080 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (860 m3 gas voor verwarming en warm water en 2160 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1910 m3 per jaar aan gas en 4060 kWh elektra). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Megchelen passen duurzame investeringen zoals vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Megchelen?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 39.388 inwoners in 17.079 verschillende gezinnen. Het gaat om 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 families zonder kinderen en 5.902 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,26 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de NVM Open Huizen Dag of social media. Ook zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Megchelen?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Megchelen bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 7078.

Plaats een reactie