Woning kopen Breedenbroek

Alles weten over woning kopen in Breedenbroek? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Gelderland. In de buurt zijn er meerdere faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In 2024 zijn er in de gemeente 17.454 woningen (65,6% koop, 34,3% huur, particulier en woningcorporaties). De prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €309.702. Op dit huizenplatform vind je het actuele woningaanbod in Breedenbroek, adressen van kantoren als makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €216.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €309.702.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsBreedenbroek
Postcode7084
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Breedenbroek juni 2024

In het overzicht hieronder vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, woningtype, ligging, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals duurzaamheid en aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Dinxperlo, De Heurne, Gendringen, Megchelen of Netterden.

woning-te-koop-breedenbroek

Appartementen te koop Breedenbroek

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 860 m3 gas en doorgaans 2160 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Breedenbroek

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 en 120 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en daarbij 2670 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Breedenbroek is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 99 m2 en 112 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2740 kWh elektra en 1190 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Breedenbroek

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3220 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 143 m2 – 204 m2.
 • Verwachting: er wordt 4060 stroom (kWh) & 1910 gas (m3) verstookt.

Stappenplan: een woning kopen in Breedenbroek

 1. Wat kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het verstandig om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl kan je 24/7 woningen te koop in Breedenbroek Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis te bevestigen. Door middel van aankoopwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten calculeert de specialist welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Breedenbroek

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze specialist weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Breedenbroek en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Breedenbroek geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.200 & €2.750. In de volgende weergave tref je gegevens van financieel adviseurs in Breedenbroek.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Breedenbroek. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Breedenbroek

Recent (juni 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Breedenbroek en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Breedenbroek kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Oude IJsselstreek bestaan er circa 17.454 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 14.830 (65,6%) koopwoningen en 2.624 (34,3%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €216.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €309.702. De woningmarkt is krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Breedenbroek. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Breedenbroek?

Een huishouden in Oude IJsselstreek heeft een verbruik van gemiddeld 1350 m3 gas voor verwarming en warm water en 3080 kWh electriciteit. Een appartement is het meest zuinig (860 kuub gas p/jaar en 2160 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4060 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Breedenbroek passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Breedenbroek?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente wonen 39.388 personen die we kunnen onderverdelen in 17.079 verschillende gezinnen. Het betreft 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 gezinnen zonder kinderen en 5.902 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,26 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Breedenbroek?

In en rondom deze gemeente zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Breedenbroek laten ontwerpen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 7084.

Plaats een reactie