Woning kopen Netterden

Jouw ideale woning kopen in Netterden? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. Op korte afstand zijn er meerdere voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 17.454 woningen (65,6% koophuis, 34,3% huur). De gemiddelde woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €309.702. Op deze informatieve website bekijk je het laatste woningaanbod in Netterden, adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €216.000, de gemiddelde woningprijs is €309.702.
 • In deze buurt vind jij veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, restaurants, winkels, kinderopvang, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsNetterden
Postcode7077
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Netterden april 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je het actuele woningaanbod van april 2024. Zoom verder in op vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als isolatie of parkeeropties. Interesse? Mail of bel de bewoners of makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Megchelen, Gendringen, Varsselder, Etten en Ulft.

woning-te-koop-netterden

Appartementen te koop Netterden

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas + 2160 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Netterden

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 – 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en gem. 2670 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Netterden is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 89 m2 & 128 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2740 kWh stroom & 1190 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Netterden

Onder een twee onder een kap verstaan we twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 & 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3220 kWh elektriciteit en 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 & 205 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4060 stroom (kWh) en 1910 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Netterden

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je weet wat je verantwoord kan lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Jaap.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Netterden Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de waarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop af te ronden. Gebaseerd op aankoopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en woningtaxateurs in Netterden

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Deze persoon onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Netterden en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Netterden geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 – €2.850. In het schema hier vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Netterden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Netterden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Netterden

In april 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Netterden en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Netterden kopen?

In deze gemeente Oude IJsselstreek vinden we circa 17.454 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 14.830 (65,6%) koopwoningen en 2.624 (34,3%) huurhuizen. Het doorsnee vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €216.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €309.702. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Netterden. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Netterden?

Een huis in Oude IJsselstreek verbruikt gemiddeld 1350 m3 aan gas en 3080 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (860 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2160 stroom (kWh). Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1910 kuub gas en 4060 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Netterden passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Netterden?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 39.388 inwoners in 17.079 verschillende huishoudens. Hier wonen 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 gezinnen zonder kinderen en 5.902 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,26 mensen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Netterden?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Netterden plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 7077.

Plaats een reactie