Woning kopen Varsselder

Jouw aanstaande woning kopen in Varsselder? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In en rondom deze plek heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Tevens geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 17.454 huizen (65,6% koopwoning, 34,3% huurwoning). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €309.702. Op dit huizenportaal vind je het beschikbare woningaanbod in Varsselder, contactgegevens van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €216.000, de gemiddelde transactieprijs is €309.702.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, natuurgebieden, sportclubs, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsVarsselder
Postcode7076
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Varsselder juni 2024

Bijgaand ontdek je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van vraagprijs, perceeloppervlakte, aantal kamers, ligging, woonoppervlakte, bouwjaaren relevante factoren als CV-ketel & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Netterden, Megchelen, Etten, Ulft of Sinderen.

woning-te-koop-varsselder

Appartement kopen in Varsselder

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, meestal gelijkvloers, hebben lage stookkosten en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alles gelijkvloers en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas en 2160 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Varsselder

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 108 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas + 2670 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Varsselder is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 99 m2 en 131 m2.
 • Schatting: er wordt 2740 kWh elektra + 1190 m3 gas verstookt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Varsselder

De definitie van een twee onder een kap is: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 134 m2 – 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3220 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt veruit de meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4060 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Varsselder

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via platforms zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Varsselder Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod zal afhangen van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering rond te maken. A.d.h.v. woningwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaars en taxateurs in Varsselder

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het aankopen van een woning. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Varsselder en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Varsselder geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.350 en €2.800. In de tabel hieronder bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Varsselder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Varsselder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Varsselder

In juni 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Varsselder en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Op deze website lees je ook meer over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Varsselder kopen?

In deze gemeente Oude IJsselstreek bestaan er circa 17.454 woonhuizen. Er zijn 14.830 (65,6%) koopwoningen en 2.624 (34,3%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €216.000 en de gem. marktprijs is €309.702. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Varsselder. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Varsselder?

Een woonobject in Oude IJsselstreek gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1350 m3 aan gas en 3080 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (860 m3 aan gas en 2160 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1910 m3 per jaar aan gas en 4060 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Varsselder passen duurzame investeringen zoals dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Varsselder?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 39.388 inwoners in 17.079 verschillende huishoudens. Er wonen 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 families zonder kinderen en 5.902 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,26 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en maak je een verkoopplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Varsselder?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Varsselder laten ontwerpen. Informeer bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud voor postcodegebied 7076.

Plaats een reactie