Woning kopen Gendringen

Van plan om een woning te kopen in Gendringen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. Op korte afstand heb je toegang tot voldoende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarnaast vind je in de directe omgeving een bijzondere natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente herbergt in totaal 17.454 woningen (65,6% koophuis, 34,3% huur). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €309.702. Op dit woningportaal vind je het actuele woningaanbod in Gendringen, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Er is een mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €216.000, de gemiddelde huizenprijs is €309.702.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals kinderopvang, restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsGendringen
Postcode7080
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Gendringen juni 2024

In het overzicht hieronder blader je door de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op ligging, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtypeen relevante factoren als CV-ketel & de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Breedenbroek, Dinxperlo, Megchelen, Netterden & Varsselder.

woning-te-koop-gendringen

Studio of appartement kopen in Gendringen

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 860 m3 gas & 2160 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Gendringen

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 – 106 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en gem. 2670 kWh aan stroom.

Hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Gendringen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 en 129 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2740 kWh elektra en 1190 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Gendringen

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 en 141 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3220 kWh stroom + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 155 m2 – 197 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4060 elektriciteit (kWh) & 1910 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Gendringen

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw max. hypotheek is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Gendringen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Door middel van het bod, kosten koper (k.k.), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en noodzakelijke verbouwingen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Gendringen

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze professional weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Gendringen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Gendringen geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.750 & €2.900. In de tabel hieronder bieden we gegevens van financieel adviseurs in Gendringen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gendringen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Gendringen

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In het overzicht hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Gendringen en net daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Lees ook verder over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Gendringen kopen?

In en rondom de gemeente Oude IJsselstreek vind je ongeveer 17.454 woningen. Het gaat daarbij om 14.830 (65,6%) koophuizen en 2.624 (34,3%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €216.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €309.702. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gendringen. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Gendringen?

Een woonhuis in Oude IJsselstreek verbruikt qua energie gem. zo’n 1350 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3080 kWh electriciteit. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (860 kuub gas p/jaar en 2160 kWh elektra. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4060 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Gendringen passen duurzame oplossingen als warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Gendringen?

Deze buurt kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 39.388 inwoners die we kunnen onderverdelen in 17.079 huishoudens. Hier wonen 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 families zonder kinderen en 5.902 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,26 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en maak je een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Tevens zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Gendringen?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Gendringen realiseren. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7071, 7080, 7081.

Plaats een reactie