Woning kopen Etten

Ga je een woning kopen in Etten? Het is een erg populaire plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt bestaan er allerhande voorzieningen als winkels en scholen. Daarnaast tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente biedt 17.454 huizen (65,6% koopwoning, 34,3% huurhuizen). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €309.702. Op dit huizenplatform blader je door het actuele woningaanbod in Etten, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kleinere huizen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €216.000, de gemiddelde woningprijs is €309.702.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsEtten
Postcode7075
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Etten april 2024

In het overzicht hieronder vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtype, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als verwarming of aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook het woningaanbod Varsselder, Netterden, Ulft, Sinderen of Silvolde.

woning-te-koop-etten

Studio of appartement kopen in Etten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, zijn gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 64 m2 & 93 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas en 2160 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Etten

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 78 m2 & 113 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1060 kuub gas en +/- 2670 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een echt hoekhuis in Etten is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 en 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2740 kWh elektriciteit en 1190 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Etten

De betekenis van een twee onder een kap is twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 – 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3220 kWh elektra + 1420 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 – 202 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4060 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Etten

 1. Bereken je max. hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je verantwoord kan lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Etten Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het is vaak niet onverstandig een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Etten

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Etten en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkende hypotheekadviseur in Etten geeft je passend en persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 en €2.550. In de tabel hieronder bieden we gegevens van financieel adviseurs in Etten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Etten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Etten

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Etten en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Etten kopen?

In en rondom de gemeente Oude IJsselstreek vinden we circa 17.454 woonhuizen. Je vindt hier circa 14.830 (65,6%) koopwoningen en 2.624 (34,3%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €216.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €309.702. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Etten. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Etten?

Een huis in Oude IJsselstreek verbruikt qua energie gem. zo’n 1350 kuub aardgas en 3080 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 gas en 2160 kWh stroom. Een vrijstaand huis neemt flink meer energie af (1910 m3 per jaar aan gas en 4060 kWh electriciteit). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Etten passen duurzame artikelen zoals zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Etten?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 39.388 personen die we kunnen onderverdelen in 17.079 gezinnen. Hier wonen 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 gezinnen zonder kinderen en 5.902 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Etten?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Etten realiseren. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal voor postcodegebied 7075.

Plaats een reactie