Woning kopen Ulft

Plannen om een woning te kopen in Ulft? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Gelderland. Op korte afstand bestaan er diverse dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij tref je hier een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 17.454 woningen (65,6% koophuis, 34,3% huurwoningen). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €309.702. Op dit huizenportaal check je het actuele woningaanbod in Ulft, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je alles over de meest populaire woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het aanbod is divers met zowel kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €216.000, de gemiddelde transactieprijs is €309.702.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals winkels, restaurants, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsUlft
Postcode7071
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Ulft april 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Zoek op aantal kamers, woonoppervlakte, vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals isolatie & aanwezigheid van een garage. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Etten, Varsselder, Sinderen, Silvolde & Terborg.

woning-te-koop-ulft

Aanbod appartement kopen in Ulft

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en erg waardevast.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 60 m2 – 93 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 860 m3 gas en tevens 2160 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Ulft

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 87 m2 en 106 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1060 kuub gas en 2670 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Ulft is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2740 kWh elektra & 1190 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Ulft

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 134 m2 – 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3220 kWh elektra + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 & 202 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4060 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Ulft

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Ulft Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de koop te bevestigen. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Ulft

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder bieden wij adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Ulft en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Ulft geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.400 – €3.050. In de opsomming hierna bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Ulft.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ulft. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ulft

Recent (april 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Ulft en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Rechtsbijstandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Ulft kopen?

In de gemeente Oude IJsselstreek vinden we circa 17.454 woonobjecten. Hierbij spreken we van 14.830 (65,6%) koophuizen en 2.624 (34,3%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €216.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €309.702. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ulft. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ulft?

Een woonobject in Oude IJsselstreek gebruikt gemiddeld 1350 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3080 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (860 m3 gas en 2160 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1910 m3 gas en 4060 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Ulft passen duurzame investeringen zoals zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ulft?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente wonen 39.388 inwoners in 17.079 verschillende gezinnen. Hier wonen 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 gezinnen zonder kinderen en 5.902 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,26 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ulft?

In en rondom deze gemeente vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Ulft zetten. Informeer bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7070, 7071.

Plaats een reactie