Woning kopen Sinderen

Wil je een woning kopen in Sinderen? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. In aanvulling daarop is er vlakbij een schitterende natuur waar je helemaal tot rust kunt komen. In 2024 zijn er in de gemeente 17.454 woningen (65,6% koopwoning, 34,3% huurhuis). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €309.702. Op deze informatieve website blader je door het actuele woningaanbod in Sinderen, adressen van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Je hebt de keuze uit kleine appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €216.000, de doorsnee verkoopprijs is €309.702.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, sportclubs, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOude IJsselstreek
PlaatsSinderen
Postcode7065
Netnummer0315 (+31315)
Inwoners (gemeente)39.388
Aantal huishoudens17.079
Aantal huishoudens met kinderen5.902
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen17.454
Aantal koopwoningen14.830
Aantal huurwoningen2.624
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€216.000
Gemiddelde verkoopprijs€309.702
Gemiddeld gasverbruik1350 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Sinderen juni 2024

Onderstaand maak je kennis met het actuele woningaanbod van juni 2024. Zoek op ligging, aantal kamers, bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de betreffende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Ulft, Etten, Silvolde, Terborg & Heelweg.

woning-te-koop-sinderen

Eigen appartement kopen in Sinderen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn niet duur, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 65 m2 en 91 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 860 m3 gas en daarbij 2160 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Sinderen

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 86 m2 & 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1060 kuub gas + 2670 kWh aan elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Sinderen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 100 m2 – 117 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2740 kWh stroom + 1190 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Sinderen

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 126 m2 & 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3220 kWh elektriciteit + 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 146 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4060 elektriciteit (kWh) en 1910 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Sinderen

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra je weet wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Sinderen Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Sinderen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Hij of zij kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie expert is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand bekijk je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Sinderen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Sinderen helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 en €2.550. In het schema hier verstrekken we bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Sinderen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Sinderen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Sinderen

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Sinderen en direct omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Sinderen kopen?

In de hele gemeente Oude IJsselstreek zijn er ruim 17.454 woningen. Je vindt hier circa 14.830 (65,6%) koopwoningen en 2.624 (34,3%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 149 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €216.000 en de gem. marktprijs is €309.702. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit zorgt ervoor dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Sinderen. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Sinderen?

Een woonobject in Oude IJsselstreek verbruikt qua energie gem. zo’n 1350 m3 gas en 3080 kWh stroom. Een appartement is het meest zuinig (860 kuub gas en 2160 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1910 kuub aardgas en 4060 elektra (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Sinderen passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Sinderen?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 39.388 inwoners in 17.079 huishoudens. Het gaat om 5.384 eenpersoonshuishoudens, 5.793 huishoudens zonder kinderen en 5.902 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,26 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Sinderen?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Sinderen laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 7065.

Plaats een reactie