Woning kopen Braamt

Een woning kopen in Braamt? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 16.016 huizen (65,7% koopwoning, 34% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €337.596. Op dit huizenplatform blader je door het woningaanbod in Braamt, adressen van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Gelderland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en exclusieve chalets.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €218.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €337.596.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteMontferland
PlaatsBraamt
Postcode7047
Netnummer0314 (+31314)
Inwoners (gemeente)36.011
Aantal huishoudens15.677
Aantal huishoudens met kinderen5.506
Gemiddelde huishoudensgrootte2,27
Aantal woningen16.016
Aantal koopwoningen13.091
Aantal huurwoningen2.925
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€218.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.596
Gemiddeld gasverbruik1340 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Braamt juli 2024

In het schema hierna verstrekken we het huidige beschikbare woningaanbod van juli 2024. Kies op basis van ligging, woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als energieprestaties of en de aanwezigheid van een tuin. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Wijnbergen, Varsseveld, Vethuizen, Azewijn & Lengel.

woning-te-koop-braamt

Aanbod appartement kopen in Braamt

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 930 m3 gas en 2280 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Braamt

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 80 m2 en 114 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1090 kuub gas + 2700 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Braamt is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 127 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2890 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas afgenomen.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Braamt

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 128 m2 & 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3130 kWh elektriciteit en 1360 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4130 elektra (kWh) en 1890 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Braamt

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra het duidelijk is wat je budget is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Braamt Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze woning deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Door middel van woningwaarde, kosten koper, zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Braamt

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van een aantal factoren. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Braamt en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Braamt geeft je passend en persoonlijk advies bij het vinden van een goede hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 – €2.650. In onderstaande lijst tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Braamt.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Braamt. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Braamt

De afgelopen periode (juli 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Braamt en omgeving. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Check ook meer details over Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Braamt kopen?

In deze gemeente Montferland zijn er 16.016 woningen. Er zijn 13.091 (65,7%) koopwoningen en 2.925 (34%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 147 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €218.000 en de gem. verkoopprijs is €337.596. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Braamt. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Braamt?

Een woonobject in Montferland gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1340 kuub gas en 3120 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (930 m3 gas voor verwarming en warm water en 2280 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1890 kuub aardgas en 4130 elektra (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Braamt passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Braamt?

Deze regio is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente zijn 36.011 personen in 15.677 verschillende huishoudens. Dit zijn 4.582 eenpersoonshuishoudens, 5.589 gezinnen zonder kinderen en 5.506 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,27 personen.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via bekenden, vrienden en familie. Daarna zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Braamt?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Braamt plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.montferland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 7047.

Plaats een reactie