Woning kopen Amsterdam-Duivendrecht

Ga je een woning kopen in Amsterdam-Duivendrecht? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de regio bestaan er uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Tevens ontdek je hier een bijzondere natuur voor wandelingen en fietstochten. In 2024 zijn er in de gemeente 6.301 huizen (54,9% koop, 44,9% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €554.471. Op dit woningportaal blader je door het beschikbare woningaanbod in Amsterdam-Duivendrecht, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €435.000, de gemiddelde verkoopprijs is €554.471.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
PlaatsAmsterdam-Duivendrecht
Postcode1114
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)14.026
Aantal huishoudens6.314
Aantal huishoudens met kinderen2.281
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen6.301
Aantal koopwoningen3.764
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€435.000
Gemiddelde verkoopprijs€554.471
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Amsterdam-Duivendrecht mei 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, ligging, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als CV-ketel of en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het huizenaanbod in Duivendrecht, Schiphol, Schiphol-Rijk, Den Ilp en Volendam.

woning-te-koop-amsterdam-duivendrecht

Appartement kopen in Amsterdam-Duivendrecht

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Niet vergeten: het is allemaal wat kleiner, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 970 m3 gas en gem. 2080 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Amsterdam-Duivendrecht

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Er zijn ook nadelen: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 en 110 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1190 kuub gas + 3150 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Amsterdam-Duivendrecht is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3290 kWh stroom + 1390 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Amsterdam-Duivendrecht

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 148 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3870 kWh stroom + 1590 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 150 m2 & 190 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4720 stroom (kWh) en 2110 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Amsterdam-Duivendrecht

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Eens je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Amsterdam-Duivendrecht zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Door middel van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Amsterdam-Duivendrecht

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Amsterdam-Duivendrecht en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Amsterdam-Duivendrecht geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.200 – €2.750. In de volgende weergave bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Amsterdam-Duivendrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Amsterdam-Duivendrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Amsterdam-Duivendrecht

Recent (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Amsterdam-Duivendrecht en net daarbuiten. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Amsterdam-Duivendrecht kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Ouder-Amstel vind je ongeveer 6.301 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 3.764 (54,9%) koophuizen en 2.537 (44,9%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 119 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €435.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €554.471. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Amsterdam-Duivendrecht. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Amsterdam-Duivendrecht?

Een woning in Ouder-Amstel gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1210 m3 per jaar aan gas en 2880 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (970 kuub aardgas en 2080 stroom (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (2110 m3 per jaar aan gas en 4720 stroom (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Amsterdam-Duivendrecht passen duurzame oplossingen als spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Amsterdam-Duivendrecht?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 14.026 personen in 6.314 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.316 eenpersoonshuishoudens, 1.717 families zonder kinderen en 2.281 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,2 personen.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bepaal je de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Hierna begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan volgen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Amsterdam-Duivendrecht?

In deze regio zijn diverse bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Amsterdam-Duivendrecht bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.ouder-amstel.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1114.

Plaats een reactie