Woning kopen Schiphol

Jouw aanstaande woning kopen in Schiphol? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In de buurt bestaan er veel voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder tref je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 65.214 huizen (67,2% koop, 32,7% huurwoningen). De prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €470.338. Op deze informatieve website tonen wij het woningaanbod in Schiphol, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kleinere huizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €337.000, de basis verkoopprijs is €470.338.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals winkels, restaurants, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsSchiphol
Postcode1118
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Schiphol mei 2024

Hieronder tref je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als energieprestaties of aanwezigheid van een garage. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Schiphol-Rijk, Den Ilp, Duivendrecht, Amsterdam-Duivendrecht & Katwoude.

woning-te-koop-schiphol

Eigen appartement kopen in Schiphol

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 720 m3 gas en tevens 1990 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Schiphol

Een tussenwoning is een woningtype waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1070 kuub gas en doorgaans 3150 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Schiphol is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 115 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3330 kWh elektriciteit en 1280 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schiphol

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 123 m2 – 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3840 kWh elektriciteit en 1560 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 en 200 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4480 stroom (kWh) + 1980 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Schiphol

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Wanneer je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Schiphol Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Aan de hand van woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Schiphol

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de bijgaande tabel vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Schiphol en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkend hypotheekadviseur in Schiphol geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.450 & €3.200. In onderstaande lijst bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Schiphol.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schiphol. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Schiphol

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Schiphol en direct omgeving. Erg belangrijk: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Schiphol kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Haarlemmermeer registreren wij 65.214 huizen. De verdeling is als volgt: 48.743 (67,2%) koophuizen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. De gem. vloeroppervlakte is 115 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €337.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €470.338. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat houdt in dat er maar beperkt aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schiphol. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Schiphol?

Een woonobject in Haarlemmermeer heeft een verbruik van gemiddeld 1120 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3040 elektra (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (720 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1990 stroom (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1980 m3 per jaar aan gas en 4480 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Schiphol passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, zonneboiler, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Schiphol?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 156.002 inwoners in 65.732 gezinnen. Er wonen 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 huishoudens zonder kinderen en 27.254 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,35 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Schiphol?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Schiphol laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1117, 1118, 2131.

Plaats een reactie