Woning kopen Den Ilp

Alles weten over woning kopen in Den Ilp? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt zijn er meerdere voorzieningen als winkels en scholen. Ook geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 4.897 huizen (66,4% koop, 33,5% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de afgelopen jaren flink gestegen richting €593.680. Op dit huizenplatform bekijk je het huidige woningaanbod in Den Ilp, gegevens van makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Bovendien vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €437.000, de gemiddelde prijs van een woning is €593.680.
 • In de regio zijn veel opties zoals kinderopvang, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteLandsmeer
PlaatsDen Ilp
Postcode1127
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)11.491
Aantal huishoudens4.855
Aantal huishoudens met kinderen2.009
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen4.897
Aantal koopwoningen4.176
Aantal huurwoningen721
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€437.000
Gemiddelde verkoopprijs€593.680
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Den Ilp mei 2024

Onderstaand bekijk je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, bouwjaar, woonoppervlakte, vraagprijs, perceeloppervlakte, liggingen relevante factoren als verwarming of parkeermogelijkheden. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Volendam, Edam, Schiphol-Rijk, Schiphol en Duivendrecht.

woning-te-koop-den-ilp

Aanbod appartement kopen in Den Ilp

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 740 m3 gas en daarbij 2090 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Den Ilp

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. De minpunten zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 123 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1170 kuub gas en gem. 3040 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Den Ilp is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 82 m2 en 122 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3070 kWh elektriciteit en 1430 m3 gas ingekocht.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Den Ilp

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 en 149 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3880 kWh stroom en 1690 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 & 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4440 stroom (kWh) + 2030 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Den Ilp

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Den Ilp Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij de bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze deskundige zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Den Ilp

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een passend koophuis. Deze professional kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel tref je adressen van taxatie experts en makelaars in Den Ilp en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Den Ilp helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 & €2.600. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Den Ilp.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Den Ilp. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Den Ilp

De afgelopen periode (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Den Ilp en omliggende plekken. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Bekijk ook meer informatie over Antikraak wonen.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Den Ilp kopen?

In deze gemeente Landsmeer registreren wij 4.897 woonobjecten. Het gaat daarbij om 4.176 (66,4%) koophuizen en 721 (33,5%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 124 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €437.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €593.680. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Den Ilp. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Den Ilp?

Een woonhuis in Landsmeer kent een gem. verbruik van 1320 kuub aardgas en 3180 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (740 m3 per jaar aan gas en 2090 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2030 kuub gas en 4440 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Den Ilp passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Den Ilp?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 11.491 personen in 4.855 verschillende gezinnen. Er wonen 1.385 eenpersoonshuishoudens, 1.461 huishoudens zonder kinderen en 2.009 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Den Ilp?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Den Ilp bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.landsmeer.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1127.

Plaats een reactie