Woning kopen Schiphol-Rijk

Jouw aanstaande woning kopen in Schiphol-Rijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Noord-Holland. In de buurt zijn er meerdere faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder kan je hier genieten van een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 65.214 woningen (67,2% koophuis, 32,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €470.338. Op dit huizenplatform vind je het actuele woningaanbod in Schiphol-Rijk, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €337.000, de gemiddelde huizenprijs is €470.338.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHaarlemmermeer
PlaatsSchiphol-Rijk
Postcode1119
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)156.002
Aantal huishoudens65.732
Aantal huishoudens met kinderen27.254
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen65.214
Aantal koopwoningen48.743
Aantal huurwoningen16.471
Gemiddelde woonoppervlakte115 m2
Gemiddelde WOZ€337.000
Gemiddelde verkoopprijs€470.338
Gemiddeld gasverbruik1120 m3
Gemiddeld stroomverbruik3040 kWh

Woningaanbod Schiphol-Rijk februari 2024

Hieronder vind je alle huizen die deze maand (februari 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woningtype, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen extra details als zuinigheid of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen die te koop staan in Den Ilp, Volendam, Schiphol, Duivendrecht en Amsterdam-Duivendrecht.

woning-te-koop-schiphol-rijk

Appartementen te koop Schiphol-Rijk

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, zijn gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: je hebt minder ruimte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas en +/- 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Schiphol-Rijk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 – 108 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1070 kuub gas en tevens 3150 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Schiphol-Rijk is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt maar buren aan 1 kant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 123 m2.
 • Schatting: er wordt 3330 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Schiphol-Rijk

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3840 kWh elektra en 1560 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 & 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4480 elektriciteit (kWh) en 1980 gas (m3)afgenomen.

Samenvatting: een woning kopen in Schiphol-Rijk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het gebruikelijk om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Schiphol-Rijk Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van aankoopwaarde, kosten koper, spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Schiphol-Rijk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder bekijk je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Schiphol-Rijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Schiphol-Rijk geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.400 en €2.700. In de volgende weergave bieden we adressen van financieel adviseurs in Schiphol-Rijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schiphol-Rijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Schiphol-Rijk

Afgelopen maand (februari 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze buurt. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Schiphol-Rijk en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Schiphol-Rijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Haarlemmermeer zijn er 65.214 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 48.743 (67,2%) koopwoningen en 16.471 (32,7%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 115 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €337.000 en de gem. marktprijs is €470.338. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schiphol-Rijk. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Schiphol-Rijk?

Een huishouden in Haarlemmermeer verbruikt gemiddeld 1120 m3 gas en 3040 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 1990 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1980 m3 aan gas en 4480 stroom (kWh)). Steeds meer huiseigenaren van huizen te koop in Schiphol-Rijk passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Schiphol-Rijk?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 156.002 mensen in 65.732 verschillende gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 20.213 eenpersoonshuishoudens, 18.265 families zonder kinderen en 27.254 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,35 mensen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media en marktplaats. In de volgende stap maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Schiphol-Rijk?

In deze regio zijn er meestal wel bouwkavels die een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Schiphol-Rijk zetten. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.haarlemmermeergemeente.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 1118, 1119.

Plaats een reactie