Woning kopen Duivendrecht

Een woning kopen in Duivendrecht? Het is een geweldige plek in de provincie Noord-Holland. In de regio heb je uiteenlopende voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop tref je hier een schitterende natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 6.301 huizen (54,9% koop, 44,9% huur). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €554.471. Op dit huizenportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Duivendrecht, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €435.000, de doorsnee verkoopprijs is €554.471.
 • In de buurt vind je volop opties zoals kinderopvang, restaurants, winkels, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteOuder-Amstel
PlaatsDuivendrecht
Postcode1115
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)14.026
Aantal huishoudens6.314
Aantal huishoudens met kinderen2.281
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen6.301
Aantal koopwoningen3.764
Aantal huurwoningen2.537
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€435.000
Gemiddelde verkoopprijs€554.471
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2880 kWh

Woningaanbod Duivendrecht mei 2024

In onderstaande weergave blader je door optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als woninglabel of parkeermogelijkheden. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Schiphol, Schiphol-Rijk, Amsterdam-Duivendrecht, Edam of Monnickendam.

woning-te-koop-duivendrecht

Appartement kopen in Duivendrecht

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een prettige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 970 m3 gas en 2080 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Duivendrecht

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen garage en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 74 m2 – 125 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1190 kuub gas en doorgaans 3150 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Duivendrecht is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 95 m2 & 120 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3290 kWh stroom & 1390 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Duivendrecht

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 129 m2 – 147 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3870 kWh elektriciteit en 1590 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Er is veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 190 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4720 elektra (kWh) + 2110 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Duivendrecht

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te weten. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je weet wat jouw max. hypotheek is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Duivendrecht Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Aan de hand van koopsom, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Duivendrecht

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In het overzicht hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Duivendrecht en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Duivendrecht geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.800 en €3.250. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Duivendrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Duivendrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Duivendrecht

De afgelopen tijd (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. Hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Duivendrecht en omliggende plekken. Goed om te weten: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Duivendrecht kopen?

In de hele gemeente Ouder-Amstel zijn er ruim 6.301 woonobjecten. Je vindt hier circa 3.764 (54,9%) koopwoningen en 2.537 (44,9%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 119 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €435.000 en de gem. verkoopprijs is €554.471. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Duivendrecht. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Duivendrecht?

Een woonobject in Ouder-Amstel heeft een verbruik van gemiddeld 1210 m3 gas voor verwarming en warm water en 2880 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (970 kuub gas p/jaar en 2080 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2110 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4720 kWh stroom). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Duivendrecht passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Duivendrecht?

Deze woonplaats wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 14.026 personen in 6.314 huishoudens. Het betreft 2.316 eenpersoonshuishoudens, 1.717 families zonder kinderen en 2.281 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,2 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, Open Huizen dagen of social media. Nu zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Duivendrecht?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Duivendrecht realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.ouder-amstel.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud voor postcodegebied 1115.

Plaats een reactie