Woning kopen Randwijk

Ga je een woning kopen in Randwijk? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt zijn er uiteenlopende voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Verder is er vlakbij een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente biedt 20.128 huizen (68% koophuis, 31,6% huur). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €422.478. Op dit woningportaal check je het woningaanbod in Randwijk, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €263.000, de gemiddelde verkoopprijs is €422.478.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, natuurgebieden, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteOverbetuwe
PlaatsRandwijk
Postcode6668
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)47.906
Aantal huishoudens19.734
Aantal huishoudens met kinderen7.999
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen20.128
Aantal koopwoningen17.462
Aantal huurwoningen2.666
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€263.000
Gemiddelde verkoopprijs€422.478
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3140 kWh

Woningaanbod Randwijk juni 2024

Hieronder tref je het huidige beschikbare woningaanbod van juni 2024. Zoek op aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, woonoppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook huizen te koop in Dodewaard, Zetten, Heteren, Driel en Lent.

woning-te-koop-randwijk

Appartementen te koop Randwijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 790 m3 gas & 2050 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Randwijk

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Waardevaste investering.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 – 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en daarbij 2880 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Randwijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 98 m2 en 131 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3000 kWh stroom en 1260 m3 gas gebruikt.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Randwijk

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 124 m2 – 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh elektra en 1410 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4230 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Randwijk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Op het moment dat het duidelijk is wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Randwijk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaardijen en woningtaxateurs in Randwijk

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Randwijk en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Randwijk geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 – €2.800. In onderstaande lijst verstrekken we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Randwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Randwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Randwijk

Deze maand (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Randwijk en net daarbuiten. Disclaimer: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Rijtjeshuis.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Randwijk kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Overbetuwe zijn er 20.128 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 17.462 (68%) koophuizen en 2.666 (31,6%) huurwoningen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 137 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €263.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €422.478. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Randwijk. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Randwijk?

Een huishouden in Overbetuwe gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1290 kuub aardgas en 3140 stroom (kWh). Een appartement is het meest zuinig (790 kuub gas p/jaar en 2050 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1910 kuub aardgas en 4230 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Randwijk passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Randwijk?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 47.906 mensen in 19.734 verschillende gezinnen. Het gaat om 5.267 eenpersoonshuishoudens, 6.468 gezinnen zonder kinderen en 7.999 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,4 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Nu moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en leg je bezichtigen vast in de agenda. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Randwijk?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Randwijk laten uittekenen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.overbetuwe.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 6668.

Plaats een reactie