Woning kopen Dodewaard

Alles weten over woning kopen in Dodewaard? Het is een heerlijke plek in de provincie Gelderland. In de regio zijn er allerhande dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving een prachtige natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 8.912 huizen (65,2% koophuis, 34,5% huurwoning). De huizenprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €397.599. Op dit woningportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Dodewaard, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Gelderland.
 • Je vind hier onder andere benedenwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €260.000, de gemiddelde verkoopprijs is €397.599.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals kinderopvang, restaurants, sportclubs, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNeder-Betuwe
PlaatsDodewaard
Postcode6669
Netnummer0488 (+31488)
Inwoners (gemeente)24.339
Aantal huishoudens9.146
Aantal huishoudens met kinderen3.928
Gemiddelde huishoudensgrootte2,63
Aantal woningen8.912
Aantal koopwoningen8.152
Aantal huurwoningen760
Gemiddelde woonoppervlakte144 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.599
Gemiddeld gasverbruik1420 m3
Gemiddeld stroomverbruik3340 kWh

Woningaanbod Dodewaard juni 2024

Met onze huizenzoeker ontdek je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, perceeloppervlakte, woningtype, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijsen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Zetten, Hemmen, Randwijk, Heteren of Driel.

woning-te-koop-dodewaard

Aanbod appartement kopen in Dodewaard

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, vaak gelegen op een centrale plek, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 98 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 880 m3 gas en tevens 2380 kWh stroomverbruik.

Aanbod rijtjeshuis Dodewaard

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: vaak een klein tuintje en je hebt minder lichtinval.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 113 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1110 kuub gas en doorgaans 2710 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Dodewaard is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 88 m2 & 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2960 kWh stroom & 1260 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Dodewaard

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 132 m2 en 147 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3480 kWh stroom en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 155 m2 & 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4490 stroom (kWh) en 2010 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Dodewaard

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. In de situatie dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Dodewaard Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb je het hoogste bedrag geboden? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop af te handelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Dodewaard

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden en kopen van een huis. Deze specialist zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van vaste criteria. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel bieden wij adresgegevens van taxateurs en makelaars in Dodewaard en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in Dodewaard geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 – €2.650. In het schema hier check je contactgegevens van financieel adviseurs in Dodewaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dodewaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Dodewaard

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Dodewaard en direct omgeving. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Dodewaard kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Neder-Betuwe vind je ongeveer 8.912 woonhuizen. Het gaat daarbij om 8.152 (65,2%) koopwoningen en 760 (34,5%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 144 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €260.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €397.599. De woningmarkt is krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Dodewaard. Je moet er heel snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Dodewaard?

Een huishouden in Neder-Betuwe kent een gem. verbruik van 1420 kuub gas p/jaar en 3340 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (880 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2380 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2010 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4490 kWh elektra). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Dodewaard passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in Dodewaard?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 24.339 inwoners in 9.146 gezinnen. Wat meer specifiek: 2.490 eenpersoonshuishoudens, 2.728 huishoudens zonder kinderen en 3.928 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,63 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en ga je aan de slag met een verkoopplan. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Dodewaard?

In de omgeving vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Dodewaard bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.nederbetuwe.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6669.

Plaats een reactie