Woning kopen Eexterveen

Plannen om een woning te kopen in Eexterveen? Het is een gezellige plaats in de provincie Drenthe. In en rondom deze plek zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Er zijn in deze gemeente in totaal 11.207 huizen (74,6% koopwoning, 25,3% huurwoning). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €393.780. Op dit huizenplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Eexterveen, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Je vindt hier een goede mix van tussenwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde huizenprijs is €393.780.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsEexterveen
Postcode9658
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Eexterveen maart 2024

In het overzicht hieronder bieden we het actuele woningaanbod van maart 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, liggingen extra details als isolatie & aanwezigheid van een bad. Interesse? Mail of bel de makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Eexterveenschekanaal, Nieuwe Pekela, Nieuw Annerveen, Spijkerboor en Oud Annerveen.

woning-te-koop-eexterveen

Een appartement kopen in Eexterveen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 900 m3 gas en tevens 1870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Eexterveen

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 76 m2 & 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1190 kuub gas en doorgaans 2250 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Eexterveen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 95 m2 en 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2520 kWh elektra & 1360 m3 gas gebruikt.

2-onder-1 kap woning Eexterveen

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 124 m2 – 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2870 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 elektriciteit (kWh) + 2010 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Eexterveen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je huizen gaat bekijken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Eexterveen Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden komt tot stand door de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. In veel situaties is het een aanrader om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis af te ronden. Op basis van het bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaars in Eexterveen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze specialist weet veel over realistische marktprijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Advies: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Zo’n taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bekijk je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Eexterveen en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Eexterveen geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.500 en €2.500. In de volgende weergave check je contactgegevens van financieel adviseurs in Eexterveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Eexterveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Eexterveen

De afgelopen tijd (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Eexterveen en omgeving. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer info over Grachtenpand.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Eexterveen kopen?

In deze gemeente Aa en Hunze vinden we circa 11.207 woonobjecten. Hierbij spreken we van 10.262 (74,6%) koopwoningen en 945 (25,3%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 166 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €261.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €393.780. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Eexterveen. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Eexterveen?

Een woning in Aa en Hunze gebruikt gemiddeld 1660 m3 gas en 3090 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 kuub aardgas en 1870 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2010 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3660 kWh electriciteit). Veel eigenaren van huizen te koop in Eexterveen passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Eexterveen?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 25.445 inwoners in 11.160 verschillende gezinnen. Het gaat om 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 huishoudens zonder kinderen en 3.563 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,23 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en plan je bezichtigingen in. Vervolgens gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Eexterveen?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Eexterveen zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 9658.

Plaats een reactie