Woning kopen Pekela

Jouw aanstaande woning kopen in Pekela? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Groningen. In de omgeving heb je toegang tot veel faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop ontdek je hier een prachtige natuur waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 5.782 woningen (63,2% koop, 36,7% huurhuis). De gemiddelde woningprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €200.451. Op dit huizenplatform ontdek je het actuele woningaanbod in Pekela, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een heerlijke plek in Groningen.
 • Het aanbod is divers met zowel starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €135.000, de gemiddelde woningprijs is €200.451.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals natuurgebieden, winkels, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Groningen
GemeentePekela
Postcode9665
Netnummer0597 (+31597)
Inwoners (gemeente)12.196
Aantal huishoudens5.547
Aantal huishoudens met kinderen1.854
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen5.782
Aantal koopwoningen5.101
Aantal huurwoningen681
Gemiddelde woonoppervlakte147 m2
Gemiddelde WOZ€135.000
Gemiddelde verkoopprijs€200.451
Gemiddeld gasverbruik1570 m3
Gemiddeld stroomverbruik2860 kWh

Woningaanbod Pekela mei 2024

Met onze huizenzoeker bieden we alle huizen die te koop staan in mei 2024. Filter eenvoudig op woningtype, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals woninglabel of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op de Woningassistent bekijk je het huizenaanbod in Oldambt, Groningen, Veendam, Midden-Groningen & Westerwolde.

woning-te-koop-pekela

Aanbod appartement kopen in Pekela

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 101 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 890 m3 gas + 1790 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Pekela

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1390 kuub gas en doorgaans 2450 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Pekela is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 & 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2520 kWh elektra + 1540 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Pekela

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 & 147 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2860 kWh elektriciteit + 1500 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 195 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3510 stroom (kWh) & 1900 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Pekela

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Pekela Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod stel je samen a.d.h.v. de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het tijd om de financiering af te handelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen calculeert de specialist wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Pekela

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is verplicht voor het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Pekela en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Pekela helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.700 – €2.550. In de opsomming hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Pekela.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Pekela. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Pekela

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze regio. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Pekela en direct omgeving. Let op: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Pekela kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Pekela registreren wij 5.782 woonobjecten. Het gaat daarbij om 5.101 (63,2%) koophuizen en 681 (36,7%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 147 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €135.000 en de gem. marktprijs is €200.451. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Pekela. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Pekela?

Een huishouden in Pekela heeft een verbruik van gemiddeld 1570 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2860 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (890 m3 aan gas en 1790 stroom (kWh). Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 m3 gas en 3510 elektra (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Pekela passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Pekela?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 12.196 inwoners in 5.547 gezinnen. Dit zijn 1.831 eenpersoonshuishoudens, 1.862 families zonder kinderen en 1.854 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,18 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Pekela?

In deze provincie kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Pekela laten uittekenen. Neem contact op met de gemeente (www.pekela.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 9665.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie