Woning kopen Nieuw Annerveen

Snel een woning kopen in Nieuw Annerveen? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. In de nabije buurt zijn er verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 11.207 huizen (74,6% koop, 25,3% huur). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €393.780. Op dit woningportaal bekijk je het actuele woningaanbod in Nieuw Annerveen, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Drenthe.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €261.000, de basis verkoopprijs is €393.780.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals restaurants, natuurgebieden, sportclubs, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteAa en Hunze
PlaatsNieuw Annerveen
Postcode9657
Netnummer0598 (+31598)
Inwoners (gemeente)25.445
Aantal huishoudens11.160
Aantal huishoudens met kinderen3.563
Gemiddelde huishoudensgrootte2,23
Aantal woningen11.207
Aantal koopwoningen10.262
Aantal huurwoningen945
Gemiddelde woonoppervlakte166 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€393.780
Gemiddeld gasverbruik1660 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Nieuw Annerveen maart 2024

In ons overzicht bekijk je optionele koophuizen die in maart 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op vraagprijs, ligging, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Eexterveen, Eexterveenschekanaal, Spijkerboor, Oud Annerveen of Annerveenschekanaal.

woning-te-koop-nieuw-annerveen

Studio of appartement kopen in Nieuw Annerveen

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, vaak gelijkvloers, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 65 m2 & 99 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 900 m3 gas & 1870 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nieuw Annerveen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt minder lichtinval.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 109 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1190 kuub gas en tevens 2250 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Nieuw Annerveen is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 118 m2.
 • Schatting: er wordt 2520 kWh elektriciteit en 1360 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nieuw Annerveen

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2870 kWh elektriciteit en 1450 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Let op: Goedkoop is het niet. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 151 m2 & 200 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3660 elektra (kWh) en 2010 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Nieuw Annerveen

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Pararius, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nieuw Annerveen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bod komt tot stand door de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Controleer zorgvuldig of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van het huis te bevestigen. Op basis van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Nieuw Annerveen

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een actueel taxatierapport is een dossierstuk bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Bijgaand kan je aan de slag met adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Nieuw Annerveen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Nieuw Annerveen geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 & €2.550. In de opsomming hierna verstrekken we adressen van financieel adviseurs in Nieuw Annerveen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw Annerveen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Nieuw Annerveen

Recent (maart 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In onderstaande visuele weergave kun je zoeken door alle verkochte woningen in Nieuw Annerveen en net daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Herenhuis.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat kost gemiddeld een woning in Nieuw Annerveen kopen?

In de buurt van de gemeente Aa en Hunze zijn er 11.207 woonhuizen. Het gaat daarbij om 10.262 (74,6%) koophuizen en 945 (25,3%) huurwoningen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 166 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €261.000 en de gem. marktprijs is €393.780. De woningmarkt is vrij overspannen. Je moet er rekening mee houden dat dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw Annerveen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuw Annerveen?

Een woonobject in Aa en Hunze verbruikt gemiddeld 1660 m3 gas voor verwarming en warm water en 3090 stroom (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (900 kuub aardgas en 1870 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (2010 m3 aan gas en 3660 electriciteit (kWh)). Meer en meer bezitters van huizen te koop in Nieuw Annerveen passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Nieuw Annerveen?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente zijn 25.445 personen in 11.160 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 3.236 eenpersoonshuishoudens, 4.361 gezinnen zonder kinderen en 3.563 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,23 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nieuw Annerveen?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nieuw Annerveen bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.aaenhunze.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 9657.

Plaats een reactie