Woning kopen Zuidoostbeemster

Alles weten over woning kopen in Zuidoostbeemster? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek vind je allerhande faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Daarnaast kan je hier genieten van een mooi en rustig natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 37.124 woningen (59,2% koop, 40,8% huurwoning). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €362.562. Op dit woningportaal bekijk je het nieuwe woningaanbod in Zuidoostbeemster, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleinere huizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €260.000, de gemiddelde huizenprijs is €362.562.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeentePurmerend
PlaatsZuidoostbeemster
Postcode1461
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)81.249
Aantal huishoudens36.654
Aantal huishoudens met kinderen13.534
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen37.124
Aantal koopwoningen24.430
Aantal huurwoningen12.694
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€362.562
Gemiddeld gasverbruik320 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod Zuidoostbeemster juni 2024

In onderstaande weergave ontdek je alle huizen die te koop staan in juni 2024. Kies op basis van aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als duurzaamheid of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Middenbeemster, Noordbeemster, Wijdewormer, Watergang en Ilpendam.

woning-te-koop-zuidoostbeemster

Eigen appartement kopen in Zuidoostbeemster

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 94 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 200 m3 gas en 1940 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zuidoostbeemster

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat maakt dat het een veilige investering is. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 74 m2 en 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 330 kuub gas en 3130 kWh aan stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Zuidoostbeemster is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 en 111 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3280 kWh elektra & 450 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Zuidoostbeemster

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 & 153 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3630 kWh stroom + 400 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 – 201 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4360 elektriciteit (kWh) en 810 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Zuidoostbeemster

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Zuidoostbeemster Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Door een bezichtiging krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de waarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis rond te maken. D.m.v. woningwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaardijen in Zuidoostbeemster

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zuidoostbeemster en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Zuidoostbeemster geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €3.300. In de tabel hieronder verstrekken we gegevens van financieel adviseurs in Zuidoostbeemster.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zuidoostbeemster. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Zuidoostbeemster

De afgelopen tijd (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Zuidoostbeemster en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Hypotheken.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Hoe duur is gemiddeld een woning in Zuidoostbeemster kopen?

In deze gemeente Purmerend zijn er 37.124 woonobjecten. Het gaat om 24.430 (59,2%) koopwoningen en 12.694 (40,8%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 104 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €260.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €362.562. De woningmarkt is vrij overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zuidoostbeemster. Woningen staan kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zuidoostbeemster?

Een woonhuis in Purmerend heeft een verbruik van gemiddeld 320 kuub gas p/jaar en 2800 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (200 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (810 kuub gas p/jaar en 4360 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel bezitters van huizen te koop in Zuidoostbeemster passen duurzame investeringen zoals zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type gezinnen wonen in Zuidoostbeemster?

Dit buurtschap is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente verblijven 81.249 inwoners in 36.654 verschillende gezinnen. Dat betreffen 12.706 eenpersoonshuishoudens, 10.414 huishoudens zonder kinderen en 13.534 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,19 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media en marktplaats. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap begint het onderhandelen. een mooi bod ontvangen? Dan teken je de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Zuidoostbeemster?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Zuidoostbeemster bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.beemster.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1461.

Plaats een reactie