Woning kopen Middenbeemster

Ga je een woning kopen in Middenbeemster? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In de omgeving heb je meerdere faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van mooie natuurgebieden waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 37.124 woningen (59,2% koopwoning, 40,8% huurwoning). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €362.562. Op dit woningplatform check je het laatste woningaanbod in Middenbeemster, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Verder lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Er is een mix van kleine appartementen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €260.000, de gemiddelde woningprijs is €362.562.
 • Veel voorzieningen zoals mogelijkheden zoals winkels, restaurants, scholen, natuurgebieden, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeentePurmerend
PlaatsMiddenbeemster
Postcode1462
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)81.249
Aantal huishoudens36.654
Aantal huishoudens met kinderen13.534
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen37.124
Aantal koopwoningen24.430
Aantal huurwoningen12.694
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€362.562
Gemiddeld gasverbruik320 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod Middenbeemster mei 2024

Met onze huizenzoeker check je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoom verder in op woningtype, ligging, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen meer onderwerpen zoals energieneutraal en parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de bewoners of makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Noordbeemster, Westbeemster, Zuidoostbeemster, Wijdewormer of Watergang.

woning-te-koop-middenbeemster

Aanbod appartement kopen in Middenbeemster

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, hebben een zeer goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 62 m2 & 94 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 200 m3 gas en +/- 1940 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Middenbeemster

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 330 kuub gas & 3130 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Middenbeemster is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, minder last van schaduw en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeshuis en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 83 m2 – 119 m2.
 • Schatting: er wordt 3280 kWh stroom + 450 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Middenbeemster

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 128 m2 en 154 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3630 kWh elektra + 400 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4360 elektra (kWh) + 810 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Middenbeemster

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan raden wij aan om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt betalen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Middenbeemster Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis rond te maken. Gebaseerd op woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Middenbeemster

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze makelaar zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Hieronder bekijk je contactgegevens van taxateurs en makelaars in Middenbeemster en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Middenbeemster geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 & €2.550. In de tabel hieronder check je adressen van financieel adviseurs in Middenbeemster.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Middenbeemster. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Middenbeemster

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Middenbeemster en omgeving. Let op: dit zijn alleen de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Check ook meer details over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost nu een woning in Middenbeemster kopen?

In de hele gemeente Purmerend vinden we circa 37.124 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 24.430 (59,2%) koopwoningen en 12.694 (40,8%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 104 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €260.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €362.562. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat maakt dan het aanbod klein is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Middenbeemster. Woningen staan kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het energieverbruik van woningen in Middenbeemster?

Een woning in Purmerend heeft een verbruik van gemiddeld 320 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2800 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (200 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1940 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (810 kuub gas en 4360 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Middenbeemster passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Middenbeemster?

Deze gemeente kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 81.249 mensen die we kunnen onderverdelen in 36.654 verschillende huishoudens. Dit zijn 12.706 eenpersoonshuishoudens, 10.414 huishoudens zonder kinderen en 13.534 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,19 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Middenbeemster?

In deze regio vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Middenbeemster realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.beemster.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1462.

Plaats een reactie