Woning kopen Wijdewormer

Ga je een woning kopen in Wijdewormer? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt heb je toegang tot uiteenlopende voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop vind je hier een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 6.919 woningen (64,2% koop, 35,7% huurwoning). De huizenprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €411.677. Op dit huizenplatform tonen wij het huidige woningaanbod in Wijdewormer, adresgegevens van makelaarskantoren, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijtjeshuizen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €295.000, de gemiddelde woningprijs is €411.677.
 • In de directe omgeving zijn diverse voorzieningen zoals natuurgebieden, sportclubs, winkels, openbaar vervoer, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteWormerland
PlaatsWijdewormer
Postcode1456
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)16.270
Aantal huishoudens7.107
Aantal huishoudens met kinderen2.625
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen6.919
Aantal koopwoningen5.239
Aantal huurwoningen1.680
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€295.000
Gemiddelde verkoopprijs€411.677
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Wijdewormer juni 2024

In ons overzicht check je optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op woonoppervlakte, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals woninglabel & en de aanwezigheid van een tuin. Bel of mail de makelaardij voor een snelle bezichtiging Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Zuidoostbeemster, Middenbeemster, Watergang, Ilpendam en Purmerland.

woning-te-koop-wijdewormer

Appartementen te koop Wijdewormer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 96 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 810 m3 gas + 1970 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Wijdewormer

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1080 kuub gas en doorgaans 2790 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Wijdewormer is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 127 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2910 kWh stroom & 1290 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Wijdewormer

Een twee onder een kap betekent 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 122 m2 en 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3030 kWh elektriciteit + 1420 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 & 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3920 stroom (kWh) + 1900 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Wijdewormer

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij berekend heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Wijdewormer Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Jouw bod komt tot stand door de waarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk goed of alles correct staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de koop definitief te regelen. Op basis van de overeengekomen prijs, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaardijen in Wijdewormer

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie experts en makelaars in Wijdewormer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Wijdewormer geeft je persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.700 & €2.550. In onderstaande lijst tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Wijdewormer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Wijdewormer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Wijdewormer

In juni 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Wijdewormer en daarbuiten. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Lees ook verder over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost nu een woning in Wijdewormer kopen?

In de gemeente Wormerland vinden we circa 6.919 huizen. Hierbij spreken we van 5.239 (64,2%) koophuizen en 1.680 (35,7%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 116 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €295.000 en de gem. marktprijs is €411.677. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit zorgt ervoor dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Wijdewormer. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Wijdewormer?

Een huis in Wormerland verbruikt qua energie gem. zo’n 1210 m3 gas en 2810 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (810 kuub gas en 1970 kWh stroom. Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1900 m3 aan gas en 3920 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Wijdewormer passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor huishoudens wonen in Wijdewormer?

Dit gebied wordt omschreven als erg In deze gemeente verblijven 16.270 inwoners in 7.107 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.230 eenpersoonshuishoudens, 2.252 gezinnen zonder kinderen en 2.625 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Hierna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de koopakte en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Wijdewormer?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Wijdewormer bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.wormerland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 1456.

Plaats een reactie