Woning kopen Noordbeemster

Jouw aanstaande woning kopen in Noordbeemster? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Noord-Holland. In de omgeving bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In totaal zijn er in deze gemeente 37.124 woningen (59,2% koopwoning, 40,8% huurhuis). De huizenprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €362.562. Op deze informatieve website check je het recente woningaanbod in Noordbeemster, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Verder lees je meer informatie over verschillende woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Noord-Holland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van starterswoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €260.000, de doorsnee verkoopprijs is €362.562.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals sportclubs, restaurants, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeentePurmerend
PlaatsNoordbeemster
Postcode1463
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)81.249
Aantal huishoudens36.654
Aantal huishoudens met kinderen13.534
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen37.124
Aantal koopwoningen24.430
Aantal huurwoningen12.694
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€260.000
Gemiddelde verkoopprijs€362.562
Gemiddeld gasverbruik320 m3
Gemiddeld stroomverbruik2800 kWh

Woningaanbod Noordbeemster mei 2024

In het overzicht hieronder krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtype, vraagprijsen extra details als energieprestaties en en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij het makelaarskantoor voor een bezichtigingsmoment. Op de Woningassistent bekijk je huizen te koop in Westbeemster, Kwadijk, Middenbeemster, Zuidoostbeemster of Wijdewormer.

woning-te-koop-noordbeemster

Appartementen te koop Noordbeemster

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, zijn uitstekend bereikbaar, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 103 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 200 m3 gas en doorgaans 1940 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Noordbeemster

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 330 kuub gas & 3130 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een echt hoekhuis in Noordbeemster is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3280 kWh elektra + 450 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Noordbeemster

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 133 m2 & 142 m2.
 • Verwachting: er wordt 3630 kWh stroom + 400 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 & 196 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4360 elektra (kWh) en 810 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Noordbeemster

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het verstandig om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Noordbeemster Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Taxateurs en makelaardijen in Noordbeemster

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Het taxatierapport heb je nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met adressen van taxateurs en makelaars in Noordbeemster en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Noordbeemster geeft advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De bank of adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 & €3.150. In onderstaande lijst check je contactgegevens van financieel adviseurs in Noordbeemster.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordbeemster. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Noordbeemster

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Noordbeemster en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Noordbeemster kopen?

In de hele gemeente Purmerend vind je ongeveer 37.124 huizen. Het gaat om 24.430 (59,2%) koophuizen en 12.694 (40,8%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 104 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €260.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €362.562. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordbeemster. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Noordbeemster?

Een huis in Purmerend verbruikt qua energie gem. zo’n 320 m3 per jaar aan gas en 2800 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (200 m3 aan gas en 1940 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (810 m3 aan gas en 4360 kWh stroom). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Noordbeemster passen duurzame producten zoals zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Noordbeemster?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 81.249 personen in 36.654 huishoudens. Wat meer specifiek: 12.706 eenpersoonshuishoudens, 10.414 gezinnen zonder kinderen en 13.534 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,19 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Hiervoor maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Noordbeemster?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels met een woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Noordbeemster laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.beemster.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1463.

Plaats een reactie