Woning kopen Broekland

Wil je een woning kopen in Broekland? Het is een heerlijke plek in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt heb je toegang tot diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Ook geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 16.049 woningen (69% koop, 30,8% huur). De huizenprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €347.155. Op deze website blader je door het huidige woningaanbod in Broekland, adressen van kantoren als makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Het aanbod is divers met zowel kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de gemiddelde huizenprijs is €347.155.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals restaurants, winkels, natuurgebieden, openbaar vervoer, scholen.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRaalte
PlaatsBroekland
Postcode8107
Netnummer0570 (+31570)
Inwoners (gemeente)37.712
Aantal huishoudens15.670
Aantal huishoudens met kinderen5.714
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen16.049
Aantal koopwoningen13.869
Aantal huurwoningen2.180
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.155
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Broekland juli 2024

Bijgaand bekijk je alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op bouwjaar, ligging, woningtype, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakteen relevante factoren als energieprestaties en de aanwezigheid van een kelder. Je kunt direct contact zoeken met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Heeten, Nieuw Heeten, Mariënheem, Luttenberg of Oosterwolde.

woning-te-koop-broekland

Een appartement kopen in Broekland

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, kennen goede bereikbaarheid, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en zeer levensloopbestendig.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 en 94 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en daarbij 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Broekland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 73 m2 & 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas en doorgaans 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Broekland is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je hebt meer opties voor een uitbouw. Je betaald wat meer in verhouding tot tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 97 m2 en 125 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2690 kWh stroom & 1280 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Broekland

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 141 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3080 kWh elektriciteit + 1410 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je hebt maximale privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3860 elektra (kWh) en 1840 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Broekland

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Broekland Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde en wat je maximaal kunt lenen. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar gaat mee met de rondleiding door de woning en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden staan. De koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het tijd om de financiering van de koop te bevestigen. D.m.v. het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek geschikt is. In de laatste fase onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Broekland

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze expert onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Broekland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Broekland geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.500 – €2.500. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Broekland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Broekland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Broekland

In juli 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Broekland en daarbuiten. Erg belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Broekland kopen?

In deze gemeente Raalte zijn er 16.049 huizen. Dit zijn 13.869 (69%) koophuizen en 2.180 (30,8%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 149 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €262.000 en de gem. marktprijs is €347.155. De woningmarkt is krap. Dit zorgt ervoor dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Broekland. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Broekland?

Een woonobject in Raalte gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 kuub aardgas en 2970 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (830 kuub gas p/jaar en 2000 elektra (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1840 m3 gas en 3860 electriciteit (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Broekland passen duurzame artikelen zoals zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Broekland?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 37.712 mensen in 15.670 gezinnen. Wat meer specifiek: 4.442 eenpersoonshuishoudens, 5.514 huishoudens zonder kinderen en 5.714 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Broekland?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Broekland zetten. Informeer bij de gemeente (www.raalte.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 8107.

Plaats een reactie