Woning kopen Nieuw Heeten

Alles weten over woning kopen in Nieuw Heeten? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Overijssel. In en rondom deze plek zijn er allerhande faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Verder geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente staan er 16.049 woningen (69% koopwoning, 30,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €347.155. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Nieuw Heeten, adressen van kantoren als NVM-makelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €262.000, de gemiddelde verkoopprijs is €347.155.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals kinderopvang, natuurgebieden, scholen, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRaalte
PlaatsNieuw Heeten
Postcode8112
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)37.712
Aantal huishoudens15.670
Aantal huishoudens met kinderen5.714
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen16.049
Aantal koopwoningen13.869
Aantal huurwoningen2.180
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.155
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Nieuw Heeten april 2024

Bijgaand verstrekken we alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van woningtype, vraagprijs, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaaren meer onderwerpen zoals zuinigheid en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook huizen die te koop staan in Olst, Wesepe, Heeten, Broekland of Mariënheem.

woning-te-koop-nieuw-heeten

Appartementen te koop Nieuw Heeten

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: de woonoppervlakte is beperkt, er is geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 95 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 830 m3 gas en tevens 2000 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nieuw Heeten

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 120 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en +/- 2590 kWh elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Nieuw Heeten is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 119 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2690 kWh stroom en 1280 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Nieuw Heeten

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 – 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3080 kWh elektra + 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van veel woonruimte, een grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 & 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3860 elektriciteit (kWh) + 1840 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Nieuw Heeten

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Nieuw Heeten Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Gebaseerd op woningwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Nieuw Heeten

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een dergelijk taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Nieuw Heeten en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Nieuw Heeten geeft je natuurlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Deze expert kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €2.000 – €2.900. In onderstaande lijst verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Nieuw Heeten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw Heeten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Nieuw Heeten

De afgelopen tijd (april 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Nieuw Heeten en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Nieuw Heeten kopen?

In de buurt van de gemeente Raalte zijn er ruim 16.049 woonobjecten. Hierbij spreken we van 13.869 (69%) koopwoningen en 2.180 (30,8%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €262.000 en de gem. marktprijs is €347.155. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw Heeten. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Nieuw Heeten?

Een huis in Raalte verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 m3 per jaar aan gas en 2970 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2000 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt vaak het meeste energie (1840 kuub aardgas en 3860 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Nieuw Heeten passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Nieuw Heeten?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 37.712 inwoners die we kunnen onderverdelen in 15.670 huishoudens. Wat meer specifiek: 4.442 eenpersoonshuishoudens, 5.514 gezinnen zonder kinderen en 5.714 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Ten eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Tevens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog het voorlopige koopcontract en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nieuw Heeten?

In deze provincie zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nieuw Heeten plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.raalte.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Consumentenbond, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8112.

Plaats een reactie