Woning kopen Raalte

Plannen om een woning te kopen in Raalte? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In de regio heb je verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Daarbij geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente zijn er in totaal 16.049 woningen (69% koopwoning, 30,8% huurhuis). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €347.155. Op Woningassistent.nl vind je het beschikbare woningaanbod in Raalte, adressen van makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Verder lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een actieve plaats in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €262.000, de gemiddelde verkoopprijs is €347.155.
 • In de buurt vind je volop opties zoals restaurants, winkels, scholen, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRaalte
Postcode8101
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)37.712
Aantal huishoudens15.670
Aantal huishoudens met kinderen5.714
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen16.049
Aantal koopwoningen13.869
Aantal huurwoningen2.180
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.155
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Raalte mei 2024

In deze lijst verstrekken we het actuele woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaar, woningtype, woonoppervlakte, aantal kamersen relevante factoren als verwarming & rolstoelvriendelijk. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Olst-Wijhe, Epe, Oldebroek, Elburg en Nunspeet.

woning-te-koop-raalte

Aanbod appartement kopen in Raalte

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vallen vaak binnen een VvE constructie. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en een goede investering voor de lange termijn.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 830 m3 gas en +/- 2000 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Raalte

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 108 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1140 kuub gas en gem. 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Raalte is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 en 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2690 kWh elektriciteit & 1280 m3 gas verbruikt

Een 2-onder-1 kap woning kopen Raalte

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 121 m2 & 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3080 kWh stroom & 1410 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 elektra (kWh) + 1840 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Raalte

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Raalte Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de woningwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze woning deskundige gaat samen met jou het huis bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles juist vermeld is en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en woningtaxateurs in Raalte

Een aankoopmakelaar helpt je bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Goed om te weten: de NVM makelaar is professioneel en vakbekwaam (wordt gecontroleerd). Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bekijk je gegevens van taxatie experts en makelaars in Raalte en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Raalte geeft je passend en persoonlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.450 & €2.900. In de opsomming hierna check je gegevens van financieel adviseurs in Raalte.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Raalte. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Raalte

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Raalte en daarbuiten. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Infraroodpanelen.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Hoe duur is een woning in Raalte kopen?

In de buurt van de gemeente Raalte vind je ongeveer 16.049 huizen. We maken onderscheid tussen 13.869 (69%) koophuizen en 2.180 (30,8%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een woonoppervlakte van gemiddeld 149 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €262.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €347.155. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Je moet er rekening mee houden dat dat je niet veel te kiezen hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Raalte. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Raalte?

Een woning in Raalte gebruikt gemiddeld 1360 kuub aardgas en 2970 kWh electriciteit. Een appartement of flat is relatief zuinig (830 kuub gas p/jaar en 2000 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is verbruikt de meeste energie (1840 kuub gas p/jaar en 3860 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Raalte passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor gezinnen wonen in Raalte?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 37.712 mensen die we kunnen onderverdelen in 15.670 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 4.442 eenpersoonshuishoudens, 5.514 huishoudens zonder kinderen en 5.714 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,37 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarna style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Daarna starten biedingen en onderhandelingen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Raalte?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Raalte realiseren. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.raalte.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8100, 8101, 8102, 8103.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie