Woning kopen Luttenberg

Jouw volgende woning kopen in Luttenberg? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Overijssel. In deze levendige buurt zijn er diverse voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Bovendien geniet je hier ook van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er in totaal 16.049 huizen (69% koop, 30,8% huur, vrije sector en sociaal). De huizenprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €347.155. Op dit huizenportaal blader je door het huidige woningaanbod in Luttenberg, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een mooie plaats in Overijssel.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €262.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €347.155.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals natuurgebieden, restaurants, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteRaalte
PlaatsLuttenberg
Postcode8105
Netnummer0572 (+31572)
Inwoners (gemeente)37.712
Aantal huishoudens15.670
Aantal huishoudens met kinderen5.714
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen16.049
Aantal koopwoningen13.869
Aantal huurwoningen2.180
Gemiddelde woonoppervlakte149 m2
Gemiddelde WOZ€262.000
Gemiddelde verkoopprijs€347.155
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Luttenberg april 2024

In ons overzicht bieden we het huidige beschikbare woningaanbod van april 2024. Selecteer op woonoppervlakte, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijsen extra details als CV-ketel of en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel het makelaarskantoor voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Mariënheem, Broekland, Oosterwolde, t Loo & Hattemerbroek.

woning-te-koop-luttenberg

Eigen appartement kopen in Luttenberg

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, hebben een zeer goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: het is allemaal wat kleiner, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 830 m3 gas en doorgaans 2000 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Luttenberg

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en vooral buiten minimale privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 75 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1140 kuub gas en doorgaans 2590 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Luttenberg is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 & 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2690 kWh elektra en 1280 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Luttenberg

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3080 kWh elektra + 1410 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je geniet een grote mate van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 & 205 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3860 stroom (kWh) + 1840 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Luttenberg

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl kan je razendsnel woningen te koop in Luttenberg zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Loop na of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Aan de hand van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen stelt de hypotheekadviseur vast wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Luttenberg

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Goed om te weten: de NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Het taxatierapport is een vereiste bij het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Luttenberg en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Luttenberg geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.900 en €3.250. In onderstaande lijst tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Luttenberg.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Luttenberg. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Luttenberg

In april 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in de regio. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Luttenberg en direct omgeving. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Luttenberg kopen?

In deze gemeente Raalte bestaan er circa 16.049 woonhuizen. Hierbij spreken we van 13.869 (69%) koophuizen en 2.180 (30,8%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 149 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €262.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €347.155. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat de keuzes zeer beperkt zijn en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Luttenberg. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Luttenberg?

Een woonhuis in Raalte verbruikt qua energie gem. zo’n 1360 kuub aardgas en 2970 kWh elektra. Een flat of appartement is relatief zuinig (830 m3 per jaar aan gas en 2000 electriciteit (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1840 m3 gas en 3860 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Luttenberg passen duurzame bronnen zoals spouwmuurisolatie, dubbel glas, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, vloerisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor type families wonen in Luttenberg?

Deze gemeente is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 37.712 mensen in 15.670 gezinnen. Het betreft 4.442 eenpersoonshuishoudens, 5.514 gezinnen zonder kinderen en 5.714 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,37 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Hierna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Luttenberg?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Luttenberg laten ontwerpen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.raalte.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8105.

Plaats een reactie